Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlanders vieren meivakantie in eigen land

25 april 2022

Eén op de drie Nederlanders gaat eropuit tijdens de meivakantie. Dat blijkt uit een ledenpeiling van de ANWB. De helft van hen viert vakantie in eigen land en heeft een camping, hotel of vakantiehuisje geboekt. De andere helft vertrekt naar het buitenland. Populaire bestemmingen zijn daarbij Duitsland, België en Frankrijk.

Corona schrikt steeds minder af

De reislust zit er bij Nederlanders weer goed in. Uit de ANWB-ledenpeiling blijkt dat steeds minder reizigers zich laten afschrikken door corona. Slechts 13 procent geeft aan een vakantie in Nederland te hebben geboekt vanwege de pandemie. De meeste vakantiegangers gaan er deze meivakantie met de auto op uit. Bij slechts één op de zes van hen spelen de hoge brandstofprijzen een rol bij het kiezen van de bestemming. Eén op de vijf Nederlanders heeft een vliegvakantie geboekt.

Daarnaast maakt bijna de helft van alle Nederlanders (48 procent) al plannen voor de zomervakantie. Hoewel corona geen rol van betekenis meer lijkt te spelen bij het boeken van een vakantie, kunnen reizigers ook deze zomer nog te maken krijgen met coronamaatregelen en beperkingen.

ANWB Reiswijzer

De meest actuele informatie kun je vinden in de ANWB Reiswijzer. Op 2 mei gaat het aantal vakantielanden waarover informatie wordt gegeven van twaalf naar twintig en wordt de informatie uitgebreid met een interactieve landenkaart. Je kunt dan eenvoudig navigeren door het landenaanbod en ziet direct welke regels ter plaatse gelden. 

Onderzoek onder 1100 respondenten

De peiling van de ANWB is een representatief, kwantitatief onderzoek onder ruim 1100 leden vanaf 18 jaar en gehouden in april 2022. De ANWB wil iedereen die eropuit gaat inspireren en stimuleren bij het maken van een duurzame keuze.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/reiswijzer