ANWB lanceert Reiswijzer Europa

Lockdowns vakantielanden versoepelen

Vakantiegangers kunnen op anwb.nl/reiswijzer zien of zij welkom zijn in het vakantieland van hun keuze én welke beperkende voorwaarden daar gelden als gevolg van het coronavirus. De Reiswijzer biedt een actueel overzicht van 20 landen binnen Europa met alle relevante informatie voor een geslaagd verblijf.

In de ANWB Reiswijzer zijn de landen onderverdeeld in vier categorieën.  
1)  Je wordt niet toegelaten
2) Je bent welkom maar onder zeer beperkende voorwaarden voor reis- en verblijf en er is weinig vertier
3) Je bent welkom, er zijn vele verblijfmogelijkheden en er is genoeg vertier
4) Het land is weer bijna zoals vóór de coronacrisis

Info over accommodatie, bezienswaardigheden, vervoer en horeca

Bezoekers kunnen per land doorklikken naar een gedetailleerd overzicht waarin de veiligheidsvoorwaarden en maatregelen zijn opgenomen die specifiek in dat land gelden. Ook vinden zij daar informatie over overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden en horeca.

Vakantiemogelijkheden

De ANWB Reiswijzer Europa (inclusief Turkije) komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs van de ANWB, de ANWB Alarmcentrale, Actuele Verkeersinformatie en ANWB Vakantie-experts. De Reiswijzer wordt dagelijks gemonitord, zodat reizigers precies weten wat ze op hun bestemming kunnen verwachten. 

E-mail alert

Nu veel landen om ons heen hun lockdownmaatregelen versoepelen, verwacht de ANWB  dat de leden veel vragen zullen hebben over vakantiemogelijkheden. De ANWB Reiswijzer zal veel van deze vragen kunnen beantwoorden. Leden kunnen ook per e-mail alerts ontvangen over gewijzigde maatregelen, waardoor een land van categorie is veranderd.

Nederland

Omdat er ook veel gedetailleerde vragen zijn over een vakantie in eigen land, bevat de  Reiswijzer ook uitgebreide informatie over vakantiemogelijkheden in Nederland.

Naar de Reiswijzer