Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storm Thailand zwakt af

6 januari 2019

De tropische storm Pabuk die vrijdag over Thailand trok, zwakte vrijdagmiddag af en is inmiddels afgeschaald naar een zware depressie. De weerdiensten waarschuwen nog altijd wel voor zware regenval en mogelijke overstromingen.

De alarmcentrale van de ANWB ontving afgelopen dagen zo’n 40 meldingen Nederlanders in het gebied, of die op korte termijn afreizen naar het gebied. De Nederlanders zaten vast op eilandjes in Thailand, zoals Koh Phangan en Koh Tao. 

De Alarmcentrale adviseert mensen ter plaatse om alert te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten nauwgezet op te volgen. 

"We drukken mensen op het hart goed te luisteren naar de lokale autoriteiten en eventueel een beroep te doen op de reisverzekering", zegt een woordvoerder.

Vliegverkeer hervat

Zaterdag is het vliegverkeer naar de zuidelijke provincies in Thailand weer hervat. Alle vluchten van en naar Ko Samui waren vrijdag uit voorzorg geannuleerd. Bangkok Airways, dat het monopolie heeft op de luchthaven, heeft zaterdag het normale schema opgestart en enkele extra vluchten ingepland. De vliegvelden van Nakhon Si Thammarat en Surat Thani zijn ook weer open.

De meeste veerboten naar de zuidelijke eilanden in Thailand zijn ook weer in bedrijf. Deze waren voor vrijdag gestopt met varen, waardoor er nog veel vakantiegangers vastzaten op de eilandjes.

Door de storm raakten wel huizen beschadigd. Ook vielen bomen en elektriciteitsmasten om. In verschillende provincies aan de oostkust was sprake van overstromingen.

De weerdiensten waarschuwen nog altijd voor zware regenval en mogelijke overstromingen. 

Bron: ANP
 

> Bekijk hier de meest gestelde vragen over de verzekering als er een natuurramp is.