Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Reis- en annuleringsverzekering vernieuwd

19 april 2017 Nu met dekking bij terrorisme en natuurrampen

De ANWB heeft haar kortlopende en doorlopende reis- en annuleringsverzekering vernieuwd. Reizigers hebben nu de mogelijkheid om reizen te annuleren bij terrorismedreiging, natuurrampen en epidemieën. Ook zijn huidige dekkingen uitgebreid en vergoedingen verhoogd.

Reizen zijn gemakkelijker te annuleren

Met de nieuwe reis- en annuleringsverzekeringen van de ANWB gaan reizigers onbezorgd op vakantie. De verzekering dekt meer annuleringsredenen en schrapt een groot aantal bestaande beperkingen. Vakantiegangers die door omstandigheden zorg moeten verlenen aan naasten (mantelzorgers) of stellen die hun relatie beëindigen, kunnen nu bijvoorbeeld hun reis kosteloos annuleren. 

Nieuw: dekking terrorisme en natuurrampen

Bijzonder is de nieuwe dekking terrorisme en natuurrampen. Reizigers hebben recht op een vergoeding wanneer zij vanwege terrorisme, natuurrampen, ontradend reisadvies, besmettelijke ziektes en stakingen de reis moeten annuleren of omboeken. Bij omboeken krijgen reizigers de volledige omboekkosten vergoed. Bij annuleren krijgen ze de reissom vergoed. 

Veel van onze vergoedingingen zijn verhoogd

Met de nieuwe reisverzekering komt de ANWB tegemoet aan de wensen van de moderne vakantieganger. Er gaat bijvoorbeeld steeds meer elektronica mee op reis, daarom is de vergoeding voor apparatuur verhoogd van € 1.600 naar € 2.000. Ook de vergoeding van kleren en toiletspullen bij bagageverlies is verruimd en kosten voor vervangend huurmateriaal worden nu gedekt. Die van kwijtgeraakte bagage van € 150 naar € 250. Huurmateriaal (bijvoorbeeld duikspullen) vanwege kwijtgeraakte bagage wordt nu tot € 75 per dag vergoed. 

Maak je pakket compleet

De aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand maakt het pakket compleet. Hiermee kunnen reizigers rekenen op juridische hulp bij een aanrijding of ongeluk met een motorvoertuig in het buitenland. 

Bekijk alle voordelen van de ANWB Reisverzekering