Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Mauritius?

Klimaat en weer Mauritius

Je plant een geweldige eilandvakantie, maar wilt wel zeker weten dat je in het beste seizoen op reis gaat? Dan lees je hieronder alles over de beste reistijd voor Mauritius. Het Afrikaanse eiland in de Indische Oceaan heeft een (sub)tropisch klimaat met maar twee seizoenen: een warme, vochtige zomer en een gematigde winter. Een zonvakantie naar Mauritius klinkt behoorlijk zomers in de oren, maar het is toch beter om in de lokale wintermaanden af te reizen naar dit eiland.

Plan je vakantie in de beste reistijd voor Mauritius

De beste reistijd voor Mauritius loopt van mei tot en met oktober. In deze periode tref je hier aangename temperaturen tussen de 22 en 26 graden en is er de minste kans op buien. Op Mauritius is het in deze maanden winter, want vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen hier omgekeerd aan die van Nederland. De zomer valt in de maanden november tot en met april. Overdag is de temperatuur gemiddeld zo’n 28 graden en ’s avonds 21 tot 23 graden. Vooral in februari en maart kan het behoorlijk regenen op Mauritius. En dat kunnen flinke plensbuien zijn: gedurende gemiddeld achttien dagen per maand valt er in doorsnee zo’n 200 millimeter neerslag.

Onstuimig weer op Mauritius

In februari en maart bestaat er kans op cyclonen. Dat heeft significant invloed op de beste reistijd voor Mauritius. Tijdens deze maanden warmt het water van de Indische Oceaan flink op, tot meer dan 26 graden Celsius. Wanneer deze warme lucht in aanraking komt met koude luchtstromen kan er een tropische storm ontstaan. Vanaf windkracht 12 spreekt men van een cycloon of orkaan. Cyclonen treffen Mauritius gelukkig zelden, circa zes tot acht keer per eeuw. Maar wanneer ze langs het eiland trekken, zorgen ze wel voor onstuimig weer en veel regen.

Regionale verschillen op Mauritius

Het komt maar zelden voor dat het op het hele eiland regent. Meestal plenst het in het binnenland en schijnt de zon boven de witte zandstranden, of andersom. Per jaar valt er op Mauritius gemiddeld 1300 millimeter regen, met in de zomermaanden een gemiddelde van 200 millimeter per maand. Overigens valt er aan de oostkust iets meer regen en heb je hier te maken met de passaatwind. In het bergachtige binnenland is het een aantal graden kouder dan aan de kust en de luchtvochtigheid ligt hier ook hoger (90-100 procent, tegenover 70 procent aan de kust).

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mauritius 
Duik naar het scheepswrak Sirius in de Grand Baie. Of combineer een dag op het paradijselijke strand van Île aux Cerfs met een bezoek aan de hoofdstad Port-Louis voor de Mauritiaanse cultuur.
Alles voor je vakantie naar Mauritius 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mauritius.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.