Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste reistijd voor de Malediven

Klimaat en weer Malediven

De zon die hoog aan de felblauwe hemel straalt, hagelwitte stranden met wuivende palmen en azuurblauw water dat heerlijk op temperatuur is: de Malediven zijn met recht een droombestemming voor een strandvakantie. Op deze eilanden beleef je bovendien paradijselijke wittebroodsweken, vandaar dat de Malediven ook een geliefde locatie zijn voor een huwelijksreis. Duikers en snorkelaars maken hier bovendien kennis met een kleurrijke onderwaterwereld. De beste reistijd voor de Malediven hangt af van het doel van je reis.

Stabiele temperaturen en zonuren

Door het tropische klimaat ligt de temperatuur op de Malediven het hele jaar rond de 30 graden. De aanwezige passaatwinden zorgen voor wat verkoeling, anders zou de gevoelstemperatuur duidelijk hoger liggen. Het aantal zonuren per dag is met acht tot negen vrij stabiel. De beste reistijd voor de Malediven is tussen half december en half april, als je de regen wilt vermijden. Als je af en toe een bui niet erg vindt, is een reis tussen mei en november ook mogelijk. De meeste regen valt aan het eind van de dag of 's nachts, dus je zult er niet voortdurend last van hebben.

Duiken in een warm bad

De Malediven zijn een populaire duik- en snorkelbestemming. En met een watertemperatuur van gemiddeld 28 graden voelt het eerder alsof je in een warm bad duikt. De beste reistijd voor de Malediven om te duiken is in het droge seizoen, van december tot en met april, tevens het hoogseizoen. De mooiste plekken om te duiken op de Malediven zijn Noord- en Zuid-Malé Atol. In het noorden duik je naar imposante koraalmuren en in het zuiden ligt Shark Point. Hier zwem je tussen rifhaaien en witvinhaaien, die voor mensen niet gevaarlijk zijn. Daarnaast heeft Malé Atol veel spannende onderwatergrotten waarin je kunt duiken.

Andere bezienswaardigheden op de Malediven

Een bijzonder fenomeen op de Malediven is het fluorescerende plankton in zee. Op deze manier schrikt het plankton roofdieren af. De beste reistijd voor de Malediven om dit te zien is het hele jaar door, op Vaadhoo Island. Verder is de hoofdstad Malé een bezoek waard. Hier staat de grootste moskee van de Malediven, de Vrijdagmoskee, met zijn opvallende gouden koepel. Geen enkel gebouw in Malé mag hoger zijn dan deze moskee. Ook zijn er diverse grote winkelcentra in de stad. De beste reistijd om Malé te bezoeken is tussen half januari en eind april in de droge periode.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Malediven 
Alles wat je van een romantische ‘bounty-bestemming’ verwacht: parelwitte stranden met kokospalmen, een helderblauwe zee en eindeloze mogelijkheden tot snorkelen en duiken.
Alles voor je vakantie naar de Malediven 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Malediven.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.