Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Madagaskar

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Madagaskar. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en de praktische info ter plaatse. Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden: bezoek het nationaal park Montagne d’Ambre vol watervallen en het smaragdgroene meer Lac Tritriva Of de door tientallen baobabs omgeven weg Allée des Baobabs. Ga voor een groepsreis inclusief natuurwandelingen voor een onvergetelijke reis. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Madagaskar.

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Madagaskar 
Ook wel bekend als ‘het Rode Eiland’, door het roodgekleurde zand. Madagaskar is het land van ongerepte regenwouden met plant- en diersoorten die alleen daar te vinden zijn.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Madagaskar

Natuur die je nergens anders vindt en steden met sfeervolle markten: tijdens een vakantie in Madagaskar kom je het allemaal tegen.

Een voorbereide vakantie naar Madagaskar

Voordat je vakantie kan beginnen, moet je een visum aanvragen bij de ambassade van Madagaskar. Deze vind je in Rotterdam. Haal voor je vertrekt ook een DTP-vaccinatie en vergeet niet om je bankpassen om te zetten voor gebruik buiten Europa. Drink tijdens je vakantie geen kraanwater in Madagaskar en gebruik een insectenwerend middel met DEET om jezelf tegen de muggen te beschermen.

De hoogtepunten van Madagaskar

Tijdens je vakantie in Madagaskar kan je niet om Allée des Baobabs heen. Deze weg met torenhoge bomen is misschien wel het bekendste hoogtepunt van het land. Wandel naar Lac Tritriva om van een meer met smaragdgroen water te genieten. Dit meer is ontstaan door vulkanische activiteit en wordt omringd door dichtbegroeide bossen. Avonturiers reizen af naar Tsingy de Bemaraha, waar een hangbrug je van de ene puntige rotsformatie naar de andere leidt.

Vakanties voor iedere reiziger

Madagaskar beslaat het gelijknamige eiland, waardoor je er bijzondere flora en fauna ziet die je nergens anders tegenkomt. Bewonder lemuren en trotseer het massief Ankarana tijdens een wandelvakantie door Madagaskar. Tijdens een groepsreis ontdek je alle landschappen van het eiland, van de ongerepte woestijn tot rijstterrassen en regenwouden. Dit wordt afgewisseld met tussenstops in bruisende steden, zoals hoofdstad Antananarivo.