Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Litouwen

Direct alles bij de hand voor je vakantie naar Litouwen. Vind uit of je een wereldstekker nodig hebt en welke reisdocumenten je bij je moet hebben. Je reis naar Litouwen biedt veel bijzondere bezienswaardigheden: Bewonder het kasteel van Trakai, wandel door de hoofdstad Vilnius en spot elanden in de duinen van de Koerse Schoorwal. Boek een van de rondreizen, veelal met een oversteek naar Scandinavië. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Litouwen.

De mooiste bezienswaardigheden van Litouwen 
Beklim de ‘Hollandse Pet’ bij Klaipėda, bezoek de oude ondergrondse Russische raketbasis en wandel door de Poort van de Dageraad in Vilnius.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Litouwen

’Onbekend maakt onbemind’ is wel enigszins van toepassing op Litouwen. Velen weten niet dat in dit land aan de Oostzee prachtige natuurgebieden te vinden zijn, evenals charmante steden.

Goed voorbereid op reis naar Litouwen

Een mobiele telefoon mag je niet vasthouden in een auto waarvan de motor loopt, maar handsfree bellen is wel toegestaan. En juni en september zijn de beste maanden voor een vakantie naar Litouwen. Alle praktische informatie voor jouw reis naar Litouwen op een rij, zodat je goed voorbereid aan je vakantie begint.

Zien en doen in Litouwen

Wanneer je de bezienswaardigheden in hoofdstad Vilnius hebt gezien (onder andere het KGB museum en de Sint-Annakerk) is het tijd om de natuur in te gaan. Nationaal park Trakai is de bekendste van de vijf natuurparken die Litouwen rijk is, en misschien ook wel de mooiste. In een van de meren in dit gebied ligt het kasteel van Trakai, waar tegenwoordig een museum in is gevestigd. Bezoek ook de Koerse Schoorwal, een landtong met een rijke flora en fauna.

Ontdek alle reizen naar Litouwen

Een vakantie naar Litouwen maakt vaak onderdeel uit van een grotere rondreis, bijvoorbeeld langs alle Baltische staten, eventueel in combinatie met enkele Scandinavische parels of Rusland. De plaatsen Vilnius en Kaunas zijn originele bestemmingen voor een stedentrip en voor een kampeervakantie kun je door heel Litouwen terecht op diverse campings.