Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Liechtenstein

Bereid je vakantie naar Liechtenstein goed voor en lees meer over de benodigde reisdocumenten en beste reisperiode. Ontdek de bezienswaardigheden van het vorstendom, een land zo groot als Texel: bezoek de Stüba-waterval in de buurt van de Augstenberg of de 13e-eeuwse Burcht Gutenberg nabij de ruïne van Schellenberg. En skiën kan op de op 23 kilometer piste. Een familierondreis voert je langs vijf omringende landen. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Liechtenstein.

De 6 mooiste bezienswaardigheden van Liechtenstein 
Betreed de burchten van Schellenberg, zoek het uitzicht op bij kasteel Vaduz en scheer over de skipistes van Maldun.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Liechtenstein

Liechtenstein heeft een rijke natuur waar je prachtige wandelingen maakt. Het land ligt midden tussen de Alpen en aan de rivier de Rijn. Ook op het gebied van kunst en cultuur kom je tijdens een vakantie in Liechtenstein aan je trekken.

Bereid je vakantie naar Liechtenstein voor

Ondanks het feit dat Liechtenstein in Europa ligt, geldt er een aantal afwijkende regels. Houd er rekening mee dat je sommige levensmiddelen zoals vlees, eieren en dierlijke producten niet mag invoeren in Liechtenstein. Als je medicijnen gebruikt, neem dan een Europees medisch paspoort mee. Ook voor het meenemen van huisdieren gelden bepaalde regels. Voor sommige stopcontacten heb je een adapter type J nodig.

De hoogtepunten van Liechtenstein

Bezoek de karakteristieke hoofdstad Vaduz en maak een uitstapje naar het kasteel van Vaduz, waar de koninklijke familie nog altijd woont. Vanuit het kasteel geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Ook in Schellenberg bevindt zich een kasteel dat de moeite waard is om te bezoeken.

Ontdek het reisaanbod naar Liechtenstein

Ga voor een wandelvakantie en bewandel de 16 kilometer lange route Eschnerberg. Je wandelt langs pittoreske dorpen en de groene natuur van het Alpenlandschap. Je ontdekt bossen en valleien tijdens je route. Of kies juist voor een wintersportvakantie in Malbun, een van de sneeuwzekerste plekken van Europa. Ideaal voor liefhebbers van skiën, snowboarden en langlaufen.