Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd om Laos te bezoeken

Tijdens een vakantie in Laos maak je kennis met de wonderschone natuur, interessante culturele bezienswaardigheden en de gastvrije inwoners van het land. Wat is echter de beste reistijd om Laos te bezoeken? Dat heeft zowel te maken met het weer als met de drukte.

De beste reistijd voor Laos op basis van klimaat

De beste reistijd om het prachtige Laos te bezoeken, is in de droge periode van oktober tot en met april. In de maanden maart en april kan het wel erg warm worden. Laos heeft een tropisch klimaat dat wordt beïnvloed door het bergachtige gebied en de vele rivieren, waaronder de bekende Mekong. De hoogteverschillen zorgen voor wisselvallige neerslag en enorme temperatuurverschillen in het land. In de winter is het circa 25 graden Celsius, in april 35 graden. In de bergen in het noorden kan het aardig fris zijn, vooral in december en januari. Van mei tot en met september is het moessontijd, waardoor er flinke buien kunnen vallen en er kans is op overstromingen van de Mekong.

Beste reistijd voor Laos qua drukte

Het hoogseizoen van Laos is van november tot en met februari, tijdens de droge periode. Rustiger is het tijdens de moessontijd, van mei tot en met september. Reizen in deze maanden heeft als voordeel dat de hotels vaak kortingen bieden en de natuur op zijn groenst en mooist is. Bovendien zijn de buien vaak hevig maar kort. Houd bij de reis naar Laos rekening met een aantal belangrijke feestdagen. Zo wordt het nieuwjaar gevierd in april. Ook houdt men in de hoofdstad Vientiane iedere oktober een bootrace tijdens het Vientiane Boat Racing Festival. Een ander belangrijk feest is in november, het That Luang Festival. Er vinden dan vele rituele ceremonies plaats.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Laos 
Van met goud versierde tempels en uitgestrekte koffieplantages tot aan slingeren tussen apen in de jungle. Laos is heerlijk om te zien, te proeven en te beleven.
Alles voor je vakantie naar Laos 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Laos.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.