Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Laos

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Laos. Bekijk welke reisdocumenten je nodig hebt en hoe het zit met betalen. Lees meer over de bezienswaardigheden, zoals Xieng Khuan - Buddha Park - waar zo’n 200 hindoeïstische en boeddhistische standbeelden staan. Of het Bolaven-plateau in het zuiden met prachtige nationale parken en watervallen. Boek een groepsrondreis of singlereis inclusief bezoek aan buurlanden Vietnam en Cambodja. Vind hier alle informatie en inspiratie over jouw vakantie naar Laos.

De leukste bezienswaardigheden van Laos 
Van met goud versierde tempels en uitgestrekte koffieplantages tot aan slingeren tussen apen in de jungle. Laos is heerlijk om te zien, te proeven en te beleven.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Laos

Laos lijkt wat op Thailand, maar is historischer en heeft een ongerepte natuur. Ontdek tijdens je vakantie Laos op jouw manier, van rustige natuurwandelingen tot een bezoek aan bruisende steden.

Een goede start van je vakantie in Laos

Voordat je vakantie kan beginnen in Laos moet je een visum aanvragen. Dat doe je bij de ambassade in Brussel. Vergeet ook niet om alvast wat euro's in te wisselen voor de Laotiaanse kip. Neem ook een wereldstekker of adapter type A of B mee voor je elektrische apparaten. Inentingen zijn niet verplicht, maar een DTP-vaccinatie wordt wel aanbevolen.

Een vakantie vol hoogtepunten

Tijdens je vakantie in Laos geniet je van de sfeervolle markt in hoofdstad Vientiane. Kleurrijk textiel, houtsnijwerk en lokale lekkernijen worden hier allemaal aangeboden. In de hoofdstad vind je ook de oudste intacte tempel van het land: Wat Si Saket. Reis naar het platteland om de rijstvelden te bezoeken of bewonder ruïnes van tempelcomplexen zoals Wat Phu Champasak.

Reizen door Laos op jouw manier

Wil je tijdens je vakantie alle aspecten van Laos leren kennen, van de boeddhistische kloosters tot de kletterende watervallen van het plateau Bolaven? Boek dan een groepsreis door Laos om dit land door en door te leren kennen. Tijdens een singlereis leer je meteen nieuwe mensen kennen, terwijl jullie samen de steden en de kabbelende rivier Mekong verkennen.