Naar artikel

De beste reistijd voor Kenia

Van de uitgestrekte Serengeti en de machtige Kilimanjaro tot de unieke gebruiken van de inheemse Masai: in Kenia ervaar je een geweldige mix van natuur en cultuur. De beste reistijd voor Kenia? Dat hangt af van wat je precies gaat doen.

De Grote Trek

Een vakantie in Kenia is niet compleet zonder een wildexcursie, zoals in het prachtige natuurreservaat Masai Mara in het zuidwesten van het land, grenzend aan de Serengeti in Tanzania. Een bijzonder natuurlijk schouwspel is de Grote Trek van zebra's, gazellen, wildebeesten en gnoes. De beste reistijd om dit mee te maken is aan het eind van de zomer, in augustus en september. Dan vindt hier de beroemde oversteek bij de rivier Mara plaats en blijven de dieren een poos in Masai Mara.

Zonovergoten strandvakantie in Mombasa

De beste reistijd voor Kenia wanneer je wilt ontspannen tijdens een tropische strandvakantie aan de Indische Oceaan is tussen januari en maart en tussen juni en september. Tijdens de winter- en zomermaanden in Nederland zijn de temperaturen in de populaire kustplaats Mombasa rond de 30 graden en zorgt de passaatwind voor een aangename bries. Ook de watertemperatuur is heerlijk: ideaal om te zwemmen en te (kite)surfen. In het voor- en najaar is het echter regenseizoen aan de oostkust en is de luchtvochtigheid zeer hoog.

De Kilimanjaro bedwingen

Ga je als echte avonturier de Kilimanjaro beklimmen? De beste reistijd voor Kenia voor bergbeklimmers is in een van de droge periodes: januari en februari en juni tot eind oktober. Dan ontloop je de gevaren die het regenseizoen met zich meebrengt en zijn de temperaturen hoger. Het hoogseizoen voor bergwandelen op de grens met Tanzania is tussen augustus en oktober. Ga je naar hoofdstad Nairobi? Breng dan ook een bezoek aan het vlakbij gelegen nationaal park, de giraffenopvang en het opvanghuis voor olifanten. De beste reistijd hiervoor is tussen half december en half maart.

Bekijk hier alle reizen naar Kenia

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Ga op zoek naar de Big Five, laat je in Nairobi onderdompelen in de drukte en rust uit aan een van de stranden langs de Indische Oceaan.
Alles voor je vakantie naar Kenia

Alles voor je vakantie naar Kenia

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Kenia.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!