Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Kenia

Van de uitgestrekte Serengeti en de machtige Kilimanjaro tot de unieke gebruiken van de inheemse Masai: in Kenia ervaar je een geweldige mix van natuur en cultuur. De beste reistijd voor Kenia? Dat hangt af van wat je precies gaat doen.

De Grote Trek

Een vakantie in Kenia is niet compleet zonder een wildexcursie, zoals in het prachtige natuurreservaat Masai Mara in het zuidwesten van het land, grenzend aan de Serengeti in Tanzania. Een bijzonder natuurlijk schouwspel is de Grote Trek van zebra's, gazellen, wildebeesten en gnoes. De beste reistijd om dit mee te maken is aan het eind van de zomer, in augustus en september. Dan vindt hier de beroemde oversteek bij de rivier Mara plaats en blijven de dieren een poos in Masai Mara.

Zonovergoten strandvakantie in Mombasa

De beste reistijd voor Kenia wanneer je wilt ontspannen tijdens een tropische strandvakantie aan de Indische Oceaan is tussen januari en maart en tussen juni en september. Tijdens de winter- en zomermaanden in Nederland zijn de temperaturen in de populaire kustplaats Mombasa rond de 30 graden en zorgt de passaatwind voor een aangename bries. Ook de watertemperatuur is heerlijk: ideaal om te zwemmen en te (kite)surfen. In het voor- en najaar is het echter regenseizoen aan de oostkust en is de luchtvochtigheid zeer hoog.

De Kilimanjaro bedwingen

Ga je als echte avonturier de Kilimanjaro beklimmen? De beste reistijd voor Kenia voor bergbeklimmers is in een van de droge periodes: januari en februari en juni tot eind oktober. Dan ontloop je de gevaren die het regenseizoen met zich meebrengt en zijn de temperaturen hoger. Het hoogseizoen voor bergwandelen op de grens met Tanzania is tussen augustus en oktober. Ga je naar hoofdstad Nairobi? Breng dan ook een bezoek aan het vlakbij gelegen nationaal park, de giraffenopvang en het opvanghuis voor olifanten. De beste reistijd hiervoor is tussen half december en half maart.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia 
Ga op zoek naar de Big Five, laat je in Nairobi onderdompelen in de drukte en rust uit aan een van de stranden langs de Indische Oceaan.
Alles voor je vakantie naar Kenia 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Kenia.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.