Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Jersey

Tijdens een vakantie op Jersey ontdek je al het moois dat dit Kanaaleiland te bieden heeft. De Britse Kanaaleilanden hebben een interessante geschiedenis en bijna subtropisch klimaat, waardoor je hier geniet van een vakantie vol leuke buitenactiviteiten in de idyllische natuur. Laat je verrassen door de gastvrije bevolking in de hoofdstad St. Helier en maak wandelingen en fietstochten langs de kust.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Gezelligheid in de dorpen

Een vakantie op Jersey staat voor de meeste mensen in het teken van het verkennen van dit bijzondere eiland. Dat kan door de afstanden tussen de bezienswaardigheden erg goed op de fiets, maar ook het openbaar vervoer op Jersey is prima geregeld. Fiets van hoofdstad St. Helier het eiland over naar havendorp Bouley Bay of maak een mooie tocht door natuurpark Les Mielles. In dit heuvelachtige natuurgebied aan de kust leven verschillende bijzondere vogelsoorten zoals veldleeuweriken en papegaaiduikers. Ook vind je op het eiland verschillende brouwerijen en geitenhouders, die zich richten op het produceren van lokale specialiteiten. Maak een afspraak voor een rondleiding en leer meer over de plaatselijke gebruiken. Daarnaast is de keuken rijk aan gerechten met verse vis en zeevruchten. Zo eten de locals regelmatig mosselen en kreeft en is er in ieder dorp wel een restaurant gespecialiseerd in krabsandwiches. Heb je tijdens de vakantie zin in een avond uit? Dan moet je in de hoofdstad St. Helier zijn. In deze stad vind je namelijk verschillende cocktailbars en discotheken. Op de rest van het eiland gaat het er daarentegen wat rustiger aan toe.

Een parel op zee

Houd je van sportieve activiteiten op zee? Dan is een vakantie op Jersey een fantastische keuze. Het eiland heeft prachtige zandstranden en rustige baaien met helderblauw water. Ervaren duikers wagen zich met een gids aan een ontdekkingstocht door het grottenstelsel onder het eiland en ook een boottocht met of zonder kapitein behoort tot de mogelijkheden. Bekijk het prachtige eiland met haar dramatische kliffen vanaf het water en maak een dagtrip naar een van de andere Kanaaleilanden.