Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een onvergetelijke single reis naar Japan

Heb je altijd al op pad willen gaan in het bijzondere Japan? Dan is een single reis naar Japan wellicht iets voor jou. Tijdens deze reis ga je met een groep gelijkgestemden op pad voor een bijzondere reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van dit land. De accommodaties, het vervoer en de activiteiten worden voor je geregeld en je hoeft zelf alleen met een koffer op de juiste tijd op het vliegveld te staan om het avontuur te beginnen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Japan 
Een combinatie van traditionele tempels en moderne architectuur, een lange lijst van heerlijke gerechten en een unieke geschiedenis.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bijzondere steden in het land van de rijzende zon

Een single reis in Japan begint in de meeste gevallen in Tokio. Deze metropool is de hoofdstad van het land, vol diversiteit, moderne en juist traditionele architectuur. Ga op bezoek bij het keizerlijk paleis en drink vervolgens een drankje bij een skybar met uitzicht op de rivier Sumida. Een andere populaire activiteit is een bezoek aan Koishikawa Korakuen, een van de mooiste Japanse tuinen in Tokio die veel mensen kennen van de bloesembomen. Deze groene plek is vooral populair tijdens het bloeiseizoen van deze bomen, maar is eigenlijk het hele jaar leuk om te bezoeken. Na een bezoek aan Tokio gaan veel reizen door het platteland richting Osaka. Deze stad is de derde stad van het land en geeft een goede indruk van het leven in de metropolen van Japan. Aan de ene kant zie je hier het moderne stadsleven en aan de andere kant is er een traditioneel deel waar samoerai en shoguns je een kijkje geven in het vroegere leven.

Ontdek de Japanse natuur

Houd je van wandelingen en activiteiten in de natuur? Kies dan voor een single reis in Japan met een bezoek aan de Japanse Binnenzee (Seto) met al haar eilanden en bruggen. Ook bergdorp Tsumago is een aanrader, waar je langs een bergbeek wandelt naar een gebied vol tempels en watervallen. Vlak bij de grote stad, maar toch mijlenver van alle drukte en hectiek.