Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek tijdens een vakantie in Jeruzalem de beroemde geschiedenis van de stad

Religieuze gebouwen met gouden koepels, witte woningen met rode daken en talrijke monumenten: tijdens een vakantie in Jeruzalem kijk je je ogen uit. De Heilige Stad biedt zoveel bezienswaardigheden dat je je met geen mogelijkheid verveelt. Jeruzalem geldt als een van de oudste steden wereldwijd, centraal gelegen in Israël. De stad is op te delen in twee gebieden: Oost-Jeruzalem dat op de westelijke Jordaanoever in Palestina ligt en West-Jeruzalem dat zich in Israël bevindt en moderner is.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De eeuwenoude stad in Oost-Jeruzalem

Zowel in het Jodendom, de islam als het christendom speelt de stad Jeruzalem een centrale rol. Voor de aanhangers van al deze religies geldt de plek bovendien als heilig en daarom is er veel te zien op het gebied van cultuur, geschiedenis en godsdienst. In de Oude Stad van Oost-Jeruzalem vind je talrijke bezienswaardigheden die te maken hebben met deze religies. Wandel de oude stad binnen via de Jaffapoort, bewonder de Toren van David en struin naar de Klaagmuur. Trek vervolgens naar de Via Dolorosa, de weg die Jezus liep voordat hij gekruisigd werd. Onder pelgrims is de katholieke Heilige Grafkerk zeer geliefd, waar Jezus zou zijn begraven. Op de Tempelberg zijn bouwwerken als de Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel gevestigd.

De nieuwe stad in West-Jeruzalem

In West-Jeruzalem, het gedeelte dat bij Israël hoort, ligt de nieuwe stad. Ook hier zijn historische bezienswaardigheden aanwezig, maar kun je ook heerlijk winkelen of op een terras ontspannen. Een indrukwekkend museum om te bezoeken is het Holocaustmuseum, waar je alles te weten komt over de Tweede Wereldoorlog. In het Israël Museum vind je bijzondere archeologische opgravingen en de wereldberoemde Dode Zee-rollen met daarop de oudste Bijbelteksten wereldwijd. Reis vervolgens af naar de Olijfberg, die wereldberoemd is aangezien Jezus hier voor zijn kruisiging heeft gebeden. Je geniet tijdens de vakantie in Jeruzalem vanaf de berg van een waanzinnig uitzicht over de stad.