Naar artikel

Beste reistijd voor Israël

Israël heeft voor elk wat wils: bijbelse rondreizen met bezoek aan het heilige Jeruzalem, een stedentrip in het hippe Tel Aviv en een strandvakantie in het zonnige Eilat. De beste reistijd voor Israël? Dat hangt af van het doel van je reis.

Verschillende klimaten

Israël heeft drie verschillende klimaten: langs de kust heerst een warm mediterraan klimaat, in het noorden een steppeklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Per gebied zijn er daarom duidelijke temperatuurverschillen. In het algemeen is de beste reistijd voor Israël in het voor- en najaar, wanneer het kwik gemiddeld boven de 20 graden ligt. In de zomermaanden kan het zomaar 40 graden of meer worden en in de winter is het met name in het noorden aardig koud. Badplaats Eilat is ideaal voor zonaanbidders, want hier is het zeker tussen februari en november goed toeven.

Bijbelse hoogtepunten Jeruzalem

Maak je een bijbelse rondreis met bezoek aan Jeruzalem, dan is de beste reistijd voor Israël tussen maart en juni en in oktober. Wanneer je deze heilige stad bezoekt met zijn indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Tempelberg, Klaagmuur, Heilige Grafkerk, Olijfberg en Armeense wijk, dan zijn temperaturen van 20 tot 25 graden prima. Ook een bezoek aan Bethlehem en de Geboortekerk van Jezus is het prettigst als het niet zo heet is.

Drijven in de Dode Zee en luieren in Eilat

Een bijzonder onderdeel van een reis in Israël is het drijven in de Dode Zee, dat wordt veroorzaakt door het hoge zoutgehalte. In feite kun je hier het hele jaar door heilzaam badderen, want de watertemperatuur is nooit lager dan een graad of 20. In Tel Aviv heerst een fijne mix van oud en nieuw. Old Jaffa is het charmante oude stadscentrum, met gezellige markten en een fraaie ligging aan zee. De beste reistijd voor deze stad zijn de maanden mei, juni, september en oktober. In de winter is het in Tel Aviv koel en regenachtig.

Bekijk hier alle reizen naar Israël

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

Van de zwarte hexagonen in Yehudiya Forest Nature Reserve en het ondergrondse waterreservoir in de stad Ramla tot het enige theater ter wereld met dove en blinde acteurs. Een reis door Israël zal menig reiziger verbazen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!