Fly-drive in Sicilië, Italië

Erfgoedhoppen

Een rondje Oost-Sicilië vanuit Catania met kust en binnenland, vulkaan Etna en mondaine badplaats Cefalù, het hooggelegen Enna en de Tempel van Hera in de vallei rond Agrigento. Ander hoogtepunt: Syracuse met het Teatro Greco en het oogverblindende Piazza Duomo. Minimale reisduur: 8 dagen

Het oosten van Sicilië heeft zó veel te bieden dat er keuzes gemaakt dienen te worden. Houd je van steden dan trek je tijd uit voor Catania en Syracuse. Archeologische vondsten van wereldklasse zijn er in Agrigento, en Noto staat op de Unesco-werelderfgoedlijst vanwege de barok. De Etna-vulkaan kan bezocht worden met een treintje om te genieten van het spectaculaire landschap. Verken zeker ook het binnenland: stop in het dorp waarvan de piazza je bevalt, drink daar dan een caffè op een terrasje of gebruik de lunch in de trattoria. Probeer de lokale keuken, die zo enorm verschilt van het vasteland omdat diverse volkeren het eiland ooit bezetten en hun invloed lieten gelden. Veel agriturismi bieden naast kamers ook eten, bereid met wat van het eigen land komt.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Catania vanaf ongeveer €98 euro retour.

Overnachten

Sicilië is een uitgelezen plek om agriturismi uit te proberen, boerenbedrijven waar je kunt slapen en eten. Vaak wordt gekookt met wat op het land geteeld is. Doordat Sicilië door verschillende volkeren bezet is geweest, is de keuken een zalige mengeling van zeer uiteenlopende invloeden.

Auto huren Sicilië

Vlieg je naar Sicilië en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Sicilië. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Sicilië

Boek je fly-drive bij Pharos Reizen

Pharos Reizen maakt verder en lastig gelegen rondreisbestemmingen in Europa bereikbaar: nu makkelijk direct te boeken als fly-drive (soms met inbegrepen autohuur). 

Bekijk de fly-drives naar Sicilië

Speciaal voor jou geselecteerd