Fly-drive in Kreta, Griekenland

Een rondje over het eiland

Een rondje vanuit Chaniá of Heráklion waarbij het grootste deel langs de kust voert met aan de noordkant de Egeïsche Zee en aan de zuidkant de Libische Zee. Om terug te keren in Chaniá wordt het eiland dwars overgestoken via de Imbroskloof. Minimale reisduur: 8 dagen.

Die arme Kretenzers. Nadat ze in Chersonissos eerst het schuim der aarde op bezoek kregen, volgde vervolgens een veelbekeken realityserie die de kijker een blik gunde op hoe sommigen los gaan op vakantie op Kreta. Maar laten we positief denken: als ze samen op een kluit in Cherso zitten, zie je ze niet op de rest van het eiland. Kreta leent zich prima voor een road trip. Het is het grootste Griekse eiland met twee compleet verschillende kusten. Het binnenland is ruig, archeologische opgravingen zijn er van wereldklasse, de keuken is goed en de wijn en tsikoudia, een stevig anijsaperitief, vloeien rijkelijk. Dorpen aar mannen in de schaduw backgammon spelen, een waslijn waar een visser zijn gevangen octopus te drogen heeft gehangen en pensions met brandschone kamers voor weinig geld. Huur een auto, koop reisgids en routekaart en kijk maar waar je wat langer wilt blijven hangen.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Chaniá of Heráklion vanaf ongeveer €158 euro retour.

Overnachten

Buiten het hoogseizoen is het gemakkelijk om eenvoudige hotelletjes te vinden. Eenvoudige, schone kamers zijn er al v.a. € 35. Ook kun je bij particulieren slapen, vaak ben je dan nog goedkoper uit.

Auto huren Kreta

Vlieg je naar Kreta en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Kreta. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Kreta