Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Guernsey

Guernsey is een van de Kanaaleilanden, minder druk en dichtbevolkt dan het grootste eiland Jersey, maar daarom niet minder leuk! Tijdens je vakantie op Guernsey verken je idyllische dorpen zoals Pleinmont en L’Ancresse en geniet je van zon, zee, strand en fietstochten door de natuur.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De kleinste kerk ter wereld

Een van de bijzonderste bezienswaardigheden op het eiland is de Little Chapel. Deze kapel staat bekend als de kleinste kerk ter wereld en is gedecoreerd met gekleurde kiezelstenen, aardewerk, porselein en schelpen. De bouwer, Broeder Déodat, wilde in 1914 een miniatuurversie maken van de grot en rozenkransbasiliek in Lourdes. De monnik kreeg echter veel kritiek van zijn medebroeders, die het niet eens waren met het feit dat hij zelf een kerk wilde bouwen. Hier had Déodat echter geen boodschap aan; hij zocht het hele eiland af naar bouwmaterialen, wat resulteerde in dit bijzondere bouwwerk. Binnen is plaats voor maximaal acht mensen, dus bezoek de kerk 's ochtends vroeg, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Vanaf de kleinste kerk ter wereld rijd je vervolgens naar hoofdstad St. Peters Port (door locals 'Town' genoemd) en geniet tijdens je vakantie op Guernsey van lokale specialiteiten zoals krabsandwiches en een glas lokaal bier.

Op pad in de natuur

Houd je van sportieve vakanties in de natuur? Dan is een vakantie op Guernsey een fantastische keuze. Het eiland is groot genoeg om met de fiets te ontdekken en de idyllische landschappen zijn een lust voor het oog. Maak een wandeling langs de steile kliffen of fiets via het uitzichtpunt King Mills van St. Peters Port naar Richmond. Vanaf het uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de omliggende landerijen en zie je in de verte de zee. Onderweg kom je in ieder dorp minimaal één pub tegen, waar je kunt stoppen voor een versnapering en verfrissend drankje. Echte sportievelingen fietsen tevens een volledig rondje om het eiland, zo'n 45 km, waarbij je onderweg forten en pittoreske havenstadjes tegenkomt.