Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op avontuur tijdens een rondreis door Groenland

Groenland is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis door de natuur. Tijdens een rondreis door Groenland verken je idyllische dorpen, enorme valleien en imposante berglandschappen. Het land is het hele jaar door te bezoeken en elk seizoen kent zijn hoogtepunten: van het Noorderlicht tot walvissen die in de zomermaanden elk jaar terugkomen naar dezelfde baaien. Dit schitterende land verrast iedereen die het avontuur aangaat!

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Groenland 
Groenland, het land dat voor 85 procent bedekt is met een deken van ijs. Waar reusachtige gletsjers het decor vormen en de golven van de Atlantische Oceaan en de Noordpool voor de kust breken.
Internationaal rijbewijs Groenland 
Check hier of je een internationaal rijbewijs nodig hebt in Groenland.
Alles voor je vakantie naar Groenland 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Groenland.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Goed voorbereid op pad

Om maar met de deur in huis te vallen: Groenland is groot. De meeste wegen op het eiland zijn goed begaanbaar, maar er zijn ook veel bestemmingen die alleen per boot of helikopter te bereiken zijn. Wie kiest voor een rondreis door Groenland, doet er daarom goed aan de route in hoofdlijnen van tevoren uit te stippelen. Accommodaties en bezienswaardigheden liggen hemelsbreed vaak niet ver uit elkaar, maar er is onderweg zoveel moois te zien dat je geen honderden kilometers per dag wil rijden. Wie het noorderlicht wil aanschouwen, boekt een reis tijdens de donkere dagen van november tot januari. Zonliefhebbers boeken juist tussen mei en juli, wanneer de zon dag en nacht schijnt.

Bijzondere natuurverschijnselen

Groenland is een spectaculaire vakantiebestemming, voornamelijk dankzij de ruige natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Illulissat. Deze stad is omringd door ijsbergen die constant in beweging zijn. Ze herbergen een van de actiefste gletsjers ter wereld, waaronder Jakobshavn Isbrae (of: Sermeq Kujalleq), en vormen daardoor een indrukwekkend schouwspel. Wandel door de stad en leer meer over de cultuur en geschiedenis tijdens je rondreis door Groenland. Daarnaast is ook Disko Baai aan de westkust van het land een aanrader. Hier heb je tijdens de zomermaanden de meeste kans om walvissen te zien en worden regelmatig tours en boottochten georganiseerd.