Gibraltar

Aan de Spaanse zuidkust ligt op een schiereiland de Britse kroonkolonie. Het is slechts 6,5 km2 en heeft een zekere vorm van autonomie. Het hoogste punt van de steile rotsformatie is 443 meter. In de Straat van Gibraltar leven dolfijnen en walvissen, te zien met een boottocht. Gibraltar is bekend om de apen en de mooie druipsteengrotten. Hiervoor ga je naar het Upper Rock Nature Reserve. Aan de nauwe straatjes van Gibraltar stad liggen de kathedraal, het museum, het klooster en de glasfabriek.

Natuur

Gibraltar, strategisch gelegen aan de ingang van de Middellandse Zee, vormt een 6,5 km² groot onderdeel van Groot-Brittannië, maar maakt geen deel uit van de EU. De 443 meter hoge rots is van verre zichtbaar.De officiële taal van de 28.000 inwoners is Engels. Daarnaast wordt Spaans, Italiaans en Portugees gesproken. De landcode is GBZ.

Winkelen

In de hoofdstraat van Gibraltar vind je winkels van alle bekende ketens. Typische internationale souvenirs zijn Chinees linnengoed, zonnebrillen van bekende ontwerpers, porseleinen figuurtjes, horloges en audiovisuele gadgets. In Gibraltar zelf wordt kristal gemaakt en verkocht bij Casemates Square. De dutyfree goederen zijn vaak vergelijkbaar of zelfs hoger geprijsd dan in Nederland.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Gibraltar? Bereid je goed voor met onze praktische informatie. Van lokale verkeers- en douaneregels tot informatie over je rijbewijs over de grens.

Bekijk praktische info Gibraltar