Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Georgië

Je vakantie naar Georgië plan je graag tijdens goed weer. Daarnaast kan het zijn dat je het belangrijk vindt dat het niet te druk is tijdens jouw reisperiode. Om de beste reistijd naar Georgië te bepalen, kijk je dan ook niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte. Met behulp van deze informatie maak jij een goede afweging bij de keuze van jouw vakantieperiode.

Het weer in Georgië

Georgië heeft verschillende klimaatzones dankzij de grote hoogteverschillen in het land. Aan de kust van de Zwarte Zee geniet je van hoge temperaturen tot 25 à 25 graden en valt het hele jaar door redelijk veel regen. In de hoofdstad Tbilisi wordt het 's zomers maximaal 30 graden en daalt de temperatuur in de winter tot onder de 10 graden. In de bergen heerst een hooggebergteklimaat en kunnen extreem lage temperaturen bereikt worden van -30 graden in de winter. In de zomer ligt de maximale temperatuur hier rond de 20 graden en op de hoogste bergtoppen ligt het hele jaar sneeuw. In principe kun je het hele jaar een rondreis door Georgië maken. De beste reistijd voor Georgië is in de maanden april tot en met september, wanneer het lekker warm is, de zon veel schijnt en er weinig neerslag valt.

Het hoogseizoen in Georgië

Het hoogseizoen in Georgië loopt van mei tot en met september. Voornamelijk in de hoogzomermaanden tref je relatief veel toeristen aan in Georgië. Wie op zoek is naar rust brengt in april of oktober een bezoek aan Georgië, al is dit land nog redelijk onontdekt als vakantiebestemming en is het beduidend minder druk dan in de populaire Zuid-Europese vakantielanden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Georgië 
Fascinerende landschappen met besneeuwde bergtoppen afgewisseld door eeuwenoude kloosters en wijnvelden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.