Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

De beste reistijd voor Ecuador hangt vooral af van het type reis dat je maakt. Dit land bestaat voor een groot deel uit het Andesgebergte, wat zorgt voor verschillende klimaatgebieden met elk een eigen regenseizoen. Hierdoor is de beste reistijd voor dit land dus erg afhankelijk van welke gebieden je bezoekt. Daarnaast zijn ook de activiteiten die op de planning staan belangrijk voor het bepalen van de beste reistijd.

Klimaat en weer

Ecuador ligt op de evenaar en bestaat op gebied van klimaat uit drie gebieden: Oriente (het Amazonegebied ten oosten van de Andes), Sierra (het Andesgebergte) en Costa (kust). De beste reistijd in Ecuador voor Sierra is van half december tot eind januari. In deze maanden is er vaak een korte periode met weinig regen. Van januari tot mei valt er in dit gebied veel regen en moet je rekening houden met meerdere tropische regenbuien per dag. Tropische regenbuien komen in het Amazonegebied het hele jaar voor, maar zijn in juli en augustus het meest heftig. Wil je de Costa bezoeken? Dan kun je over het algemeen juist het beste van december tot mei gaan, wanneer er een fijn lenteklimaat heerst met felle zon, relatief weinig regen en koudere nachten.

De mooiste gebieden

Veel mensen combineren een reis naar Ecuador met een bezoek aan de Galapagoseilanden. Deze eilanden worden van januari tot mei veel bezocht en zijn tijdens deze maanden op hun mooist. Ga de hele dag snorkelen en geniet van de bijzondere flora en fauna die je op de eilanden tegenkomt. De beste reistijd voor Ecuador is naast het klimaat ook afhankelijk van de activiteiten. Wil je bijvoorbeeld graag bultrugwalvissen spotten? Kom dan tussen half juni en half oktober naar nationaal park Machalilla, langs de kust van het land. Hier vind je Playa los Frailes, een van de mooiste stranden van Zuid-Amerika. Trek je liever de bergen in? Kom dan tijdens de maanden oktober en november, zodat je niet te veel last hebt van de regen en de meeste dagen geniet van mooi weer en leuke activiteiten.

Bekijk hier alle reizen naar Ecuador

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

Ecuador is een land vol contrasten. Van de hoge Andes tot aan de jungle en de kust, elk stukje heeft een eigen traditie en schoonheid.
Alles voor je vakantie naar Ecuador

Alles voor je vakantie naar Ecuador

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Ecuador.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!