Groene Ambitie 2025

Bewust kiezen voor duurzaam reizen

De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. ANWB is zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die minimaal impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Zo kunnen komende generaties ook zorgeloos de wereld blijven beleven.    

Duurzame vakanties herkennen en kiezen

ANWB wil jou de wereld beter laten zien. Of je nu kiest voor een stedentrip dichtbij met de auto of een verre bestemming met het vliegtuig: voor elke keuze biedt ANWB in de toekomst een zo duurzaam mogelijk alternatief. Zo kun jij bewust en met een gerust gevoel op reis gaan.

De komende jaren helpt ANWB om duurzame vakanties te herkennen en te kiezen. Duurzaam toerisme biedt kansen om lokale gemeenschappen te ondersteunen, diersoorten te beschermen, het milieu te ontzien en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Hiervoor werken we nauw samen met internationale organisaties en instellingen die ons helpen onze duurzaamheidsambities te behalen. 

Travelife gecertificeerd

ANWB is Travelife gecertificeerd en heeft daarin de hoogste status bereikt: Travelife Certified. Dit is dé toonaangevende internationale duurzaamheids-certificering voor reisorganisaties. Slechts enkele reisorganisaties in Nederland hebben deze hoogste Travelife status bereikt. Daarnaast bieden we al onze reizen CO2-neutraal aan in samenwerking met de South Pole Group. 
We werken met lokale agenten, accommodatie-, transport- en activiteitenaanbieders en stimuleren ze om duurzaam te ondernemen. Zo draagt ANWB bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme, zodat iedereen, nu en in de toekomst zorgeloos op reis kan. 

Lees de hele groene ambitie

Ben jij benieuwd wat wij samen nog meer kunnen doen om duurzaam toerisme te bevorderen? 
Lees hier in De Groene Ambitie 2025 welke duurzame doelen van ANWB nastreeft. 
Pharos Reizen, FOX Verre Reizen, Travelhome, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen zijn labels van ANWB.

Wil je binnenkort eropuit?