Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB tekent voor verkeersveiligheid in Noord-Holland

18 oktober 2023

De ANWB draagt de komende jaren bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in Noord-Holland. Onlangs tekende directeur Marjon Kaper hiertoe een intentieverklaring bij het Regionaal Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid Noord-Holland 2030. Vanmiddag zette Bondsraadslid Roel Bosma een symbolische handtekening in het Provinciehuis in Haarlem, te midden van Gedeputeerde Jeroen Olthof en verkeerswethouders uit de provincie.

In haar intentieverklaring spreekt de ANWB uit dat zij op diverse manieren zal bijdragen, bijvoorbeeld door geanonimiseerde rijgedragdata beschikbaar te stellen, afkomstig uit de Veilig Rijden Autoverzekering. Ook draagt de ANWB bij aan verkeerseducatie en verkeersveiligheidscampagnes.

De provincie heeft de afgelopen jaren het landelijk Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 regionaal uitgewerkt, samen met gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en maatschappelijke organisaties als de ANWB, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. De ANWB werd in de regio-overleggen vertegenwoordigd door Bondsraadsleden, die inhoudelijk werden ondersteund door het hoofdkantoor.

Zie ook:

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsendragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.