Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wegenwacht opent extra servicepunt in Frankrijk

Deze zomer 24 wegenwachten in Frankrijk en Italië

Ook deze zomer staat de ANWB Wegenwacht weer paraat voor Nederlandse vakantiegangers die met autopech stranden in Frankrijk en Italië. Om de verwachte drukte op te vangen en onnodige autotransporten naar Nederland te voorkomen, wordt daarnaast een extra servicepunt ingericht in de buurt van Orange. Hier kunnen relatief simpele mankementen, zoals een kapotte autoband, vlot worden verholpen. In totaal worden 24 wegenwachten in Frankrijk en Italië gestationeerd tijdens het hoogseizoen.

Inzet Wegenwacht opgeschaald

Bijna 3 miljoen Nederlanders vieren deze zomer hun vakantie in Frankrijk en Italië. Daarom heeft de Wegenwacht haar inzet in deze landen opgeschaald. Vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en 5 wegenwachten vertrekken naar Italië om gestrande vakantiegangers weer op weg te helpen. Daarnaast worden 4 wegenwachten gestationeerd in het nieuwe servicepunt in Piolenc. Hiermee wil de ANWB haar leden tijdens hun vakantie mobiel houden en onnodige autotransporten voorkomen. 

Vloot huurauto's uitgebreid

Ook heeft de ANWB de vloot aan huurauto’s uitgebreid. In totaal worden 5300 voertuigen verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa. Deze voertuigen worden vooral ingezet om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig. Voor vervangend vervoer ter plaatse zal met name een beroep worden gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zal dit vermoedelijk een uitdaging worden. Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met langere wachttijden en oudere voertuigen. Ook kunnen de afstanden tot de afhaallocatie toenemen. 

Controleer auto voor vertrek

Veel Franse garages kampen met personeelstekorten, waardoor vakantiegangers met pech vaak niet geholpen worden. Bovendien is de voorraad huurauto’s beperkt. De ANWB raadt vakantiegangers daarom aan hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

Zie ook

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.