Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Innovatie in de praktijk

Hoe innoveert de ANWB? Welke methode gebruiken we en hoe ziet ons innovatie proces eruit? Bekijk hier onze werkwijze.

Werkwijze

Binnen ANWB Innovatie werken de Groeifabriek en de Exploratie Hub nauw samen. Onze venture builders in de groeifabriek verkennen voortdurend welke kansen er in de markt liggen, waar deze vandaan komen en identificeren hoe de ANWB hier een rol in kan spelen. In samenwerking met de innovatie coaches uit de Exploratie Hub, worden deze kansen ge(in)valideerd aan de hand van een gestructureerde innovatie methode: RACE. De innovatiemethode RACE werkt volgens design thinking, lean start-up en business modelling principes en wordt op een agile manier toegepast. Wil je meer weten over onze RACE innovatiemethode, klik dan door via onderstaande knop.

Daarnaast wordt er vanuit Innovation & Ventures actief gezocht naar passende samenwerkingen om samen onze uitdagingen te realiseren. Op deze manier blijven we bouwen aan een nationaal en internationaal innovatienetwerk. 

Groeifabriek

Nieuwe (zakelijke) kansen verkennen, creëren en realiseren. Op zoek naar meer relevantie voor onze leden.

Innovatiehub

Een gestructureerd innovatieprocess om continu te (in)valideren of we het juiste ​product of de juiste service ontwikkelen.

Partnerships & Ventures

De ANWB positioneren als potentiële innovatiepartner, het vinden en selecteren van de juiste partners met wie we samen onze uitdagingen kunnen realiseren.

Innovatienetwerk

Het actief onderhouden van een innovatienetwerk, zowel nationaal als internationaal, om de kansen op samenwerking op het gebied van innovatie te vergroten.