Uitdagingen van de ANWB

ANWB Innovatie & Ventures heeft momenteel 5 strategische innovatie prioriteiten:

Energie

Energie

De elektrificatie van alles is in volle gang. Maar bij de ANWB geloven we dat we nog ver verwijderd zijn van slimme energieoplossingen die haalbaar, betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Hier wil de ANWB het verschil maken: de overstap naar elektrisch rijden makkelijker maken en elektriciteit – óók niet gerelateerd aan de auto – duurzaam en betaalbaar houden.

Mobiliteit

Mobiliteit

Wij willen hét startpunt zijn voor iedereen die een mobiliteitsbehoefte heeft. Van begin tot eind, en verder. Van aankoop tot bezit, van gebruik tot onderhoud, en alles wat daar bij komt kijken. We helpen om anders naar mobiliteit en mobiliteitsbehoeftes te kijken en inspireren na te denken over hoe iedereen bij kan dragen aan een duurzame, bereikbare, betaalbare en veilige leefomgeving. Zodat iedereen onbezorgd, zorgeloos en met plezier onderweg kan gaan én blijven.

Huis

Huis

De ANWB wil de toegang tot diensten in, op en om het huis vereenvoudigen en digitaliseren om het leven gemakkelijker te maken. Dit bouwt voort op de veranderende voorkeuren van klanten van doe-het-zelf naar doe-het-voor-mij, de voortschrijdende vergrijzing van de (beroeps-)bevolking en de groeiende vraag naar expertise en persoonlijk advies over duurzaam, veilig en comfortabel wonen.

Vakantie en vrije tijd

Vakantie en vrije tijd

Wij willen hét vertrekpunt zijn voor alle uitjes en vakanties en zo veel mogelijk Nederlanders zorgeloos en met plezier op vakantie en eropuit te laten gaan, hen onvergetelijke ervaringen te bieden en hen de wereld laten ontdekken. Het veilige avontuur voor iedereen. Wij willen graag ieders persoonlijk gids zijn: mensen inspireren en faciliteren. De ideale reisgenoot van wie je op aan kunt. Die safety biedt en inspireert.

Gezondheid

Gezondheid

De ANWB wil het mogelijk maken dat iedereen op pad kan blijven gaan, jong of oud, samen of alleen. Dit doen we al door te helpen met je auto of fiets, maar we zijn er ook voor jouw gezondheid. Dit doen we door zorg bereikbaar en betaalbaar te houden, of je nu in Nederland of in het buitenland bent. Wij zoeken naar oplossingen die onze leden helpt om drempels te overwinnen, die hen zekerheid biedt. En mocht er tóch iets misgaan, dan zijn wij er om op terug te vallen. Altijd en overal bereikbaar.