Naar artikel

Uitdagingen van de ANWB

Het is onze missie om iedereen zorgeloos en met plezier onderweg te helpen in een duurzame samenleving. ANWB Innovatie & Ventures heeft vanuit die missie en ambitie momenteel 6 strategische innovatie prioriteiten.

Energie

De elektrificatie van onze vervoersmiddelen en huizen is in volle gang. Maar bij de ANWB geloven we dat we nog ver verwijderd zijn van slimme energieoplossingen die haalbaar, betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Hier wil de ANWB het verschil maken: de overstap naar elektrisch rijden makkelijker maken en elektriciteit – óók niet gerelateerd aan de auto – duurzaam en betaalbaar houden.

Vakantie en vrije tijd

Wij willen hét vertrekpunt zijn voor alle uitjes en vakanties en zo veel mogelijk Nederlanders zorgeloos en met plezier op vakantie en eropuit te laten gaan, hen onvergetelijke ervaringen te bieden en hen de wereld laten ontdekken. Het veilige avontuur voor iedereen. Wij willen graag ieders persoonlijk gids zijn: mensen inspireren en faciliteren. De ideale reisgenoot van wie je op aan kunt. Die safety biedt en inspireert.

Mobiliteit

Wij willen onze leden helpen in de transitie naar alternatieve, duurzame vormen van mobiliteit die betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Dit doen we door het bieden van relevante en onderscheidende producten en diensten.

Huis

De ANWB helpt je met het zorgeloos verduurzamen van je huis. Doordat we steeds vaker elektrisch gaan rijden en verwarmen, neemt het stroomverbruik sterk toe. Om de gevolgen hiervan behapbaar te houden, moeten we energie besparen, opwekken en opslaan. Door het bieden van advies, informatie en concrete oplossingen voor slim energiemanagement, zuinige installaties, slim laden, thuisbatterijen en andere vormen van verduurzaming, helpt de ANWB bij de transitie naar een CO₂-neutraal Nederland.

Gezondheid

De ANWB wil het mogelijk maken dat iedereen op pad kan blijven gaan, jong of oud, samen of alleen. Dit doen we al door te helpen met je auto of fiets, maar we zijn er ook voor jouw gezondheid. Wij willen de nodige hulp bereikbaar en betaalbaar houden, of je nu in Nederland of in het buitenland bent. Wij zoeken naar oplossingen en partners die onze leden gezond houden, beschermen en helpen om eropuit te blijven gaan. En mocht er tóch iets misgaan, dan zijn wij er om op terug te vallen. Altijd en overal bereikbaar.

Verzekeren

De ANWB wil liever helpen dan verzekeren. Onbezorgd thuis of onderweg zijn door meer aan preventie te doen in plaats van verzekering als laatste redmiddel als het te laat is. We geloven dat technologie hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren, zowel bij het vaststellen en analyseren van risico’s als het zo snel mogelijk herstellen of uitbetalen bij schade. Ook zien we uitdagingen in de deeleconomie. Volgens ons wordt een verzekering steeds meer onderdeel van een propositie, product of dienst.