Naar artikel

Uitdagingen van de ANWB

Het is onze missie om iedereen zorgeloos en met plezier onderweg te helpen in een duurzame samenleving. ANWB Innovatie & Ventures heeft vanuit die missie en ambitie momenteel 6 strategische innovatie prioriteiten.

Energie

De elektrificatie van onze vervoersmiddelen en huizen is in volle gang. Maar bij de ANWB geloven we dat we nog ver verwijderd zijn van slimme energieoplossingen die haalbaar, betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Hier wil de ANWB het verschil maken: de overstap naar elektrisch rijden makkelijker maken en elektriciteit – óók niet gerelateerd aan de auto – duurzaam en betaalbaar houden.

Vakantie en vrije tijd

Wij willen hét vertrekpunt zijn voor alle uitjes en vakanties en zo veel mogelijk Nederlanders zorgeloos en met plezier op vakantie en eropuit te laten gaan, hen onvergetelijke ervaringen te bieden en hen de wereld laten ontdekken. Het veilige avontuur voor iedereen. Wij willen graag ieders persoonlijk gids zijn: mensen inspireren en faciliteren. De ideale reisgenoot van wie je op aan kunt. Die safety biedt en inspireert.

Mobiliteit

Wij willen verbreden van pechhulp naar mobiliteit door onze leden te helpen in de transitie naar duurzame vormen van mobiliteit, die betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Dit doen we door het bieden van relevante en onderscheidende producten en diensten, waardoor en/of waarmee onze leden er zorgeloos op uit kunnen en op ons terug kunnen vallen als er onderweg iets gebeurt. Natuurlijk proberen we dit laatste zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door steeds slimmer te werken, assistentie te bieden op locatie, gebruik te maken van beschikbare data.

Verzekeren

De ANWB wil liever helpen dan verzekeren. Onbezorgd thuis of onderweg zijn door meer aan preventie te doen in plaats van verzekering als laatste redmiddel als het te laat is. We geloven dat technologie hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren, zowel bij het vaststellen en analyseren van risico’s als het zo snel mogelijk herstellen of uitbetalen bij schade. Ook zien we uitdagingen in de deeleconomie. Volgens ons wordt een verzekering steeds meer onderdeel van een propositie, product of dienst.