Nieuwsoverzicht

Zoeken

9 nieuwsberichten

 1. Tanken en coronapreventie

  30 april 2020

  Tankstations zijn gewoon open, maar net als bij supermarkten en andere winkels zijn er maatregelen getroffen om verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Dit moet je weten over tanken in coronatijd.

 2. Infrastructuurprojecten naar voren halen

  23 april 2020

  Nu het door de coronamaatregelen rustiger is op de weg, gaat een team van Rijkswaterstaat kijken of het mogelijk is om bepaalde infrastructuurprojecten eerder te laten starten.

 3. Met meerdere mensen in de auto, wat mag en kan nog?

  21 april 2020

  Op straat bewaren we anderhalve meter afstand tot elkaar, maar hoe zit dat in de auto? Kun je nog meerijden met een collega of je ouders meenemen voor een ritje?

 4. Coronacrisis kan reisgedrag blijvend veranderen

  20 april 2020

  Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen verwacht na de coronacrisis vaker thuis te gaan werken. En als ze dan toch de weg op moeten, geven ze de voorkeur aan een individueel vervoermiddel.

 5. Onderhoudstips voor als je auto lang stilstaat

  15 april 2020

  Wegenwacht Robert beantwoord vragen van ANWB-leden, zoals: 'ben ik verplicht om naar de APK te gaan tijdens de coronacrisis?' en 'kan ik de accu niet beter helemaal loskoppelen?'

 6. Meer zekerheid voor vouchers losse vliegtickets

  15 april 2020

  ANWB en Consumentenbond vinden dat consumenten die een voucher krijgen omdat hun vlucht geannuleerd is vanwege de coronacrisis betere voorwaarden moeten krijgen. De huidige vouchers bieden te weinig zekerheid voor de reiziger.

 7. Wat als mijn APK binnenkort verloopt?

  3 april 2020

  Blijf zoveel mogelijk binnen is het devies van de regering tijdens deze corona-crisis. Maar wat als binnenkort de APK van je auto verloopt? Kun je je auto nog wel laten keuren?

 8. Wegenwacht-tips voor als je auto lang stilstaat

  3 april 2020

  We werken met zijn allen zo veel mogelijk thuis en dat betekent ook dat bij velen de auto niet meer gebruikt wordt. Is dat lange stilstaan wel goed voor de auto?

 9. Data maakt effect oproep #blijfthuis zichtbaar

  3 april 2020

  Uit locatiegegevens van Google blijkt dat we door de coronamaatregelen meer rond ons eigen huis hangen en minder tijd doorbrengen in kantoren, parken, winkels en het OV.