Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Video: Wegenwacht-tips voor als je auto lang stilstaat

We werken met zijn allen zo veel mogelijk thuis en dat betekent ook dat bij velen de auto niet meer gebruikt wordt. Is dat lange stilstaan wel goed voor de auto, of zijn er dingen die ik kan doen? De Wegenwacht geeft antwoord op veelgestelde vragen.


De belangrijkste tips op een rij:

  • Probeer eens in de twee weken tenminste een half uurtje met de auto te rijden. Dan heeft de motor de tijd om op temperatuur te komen en kan de accu goed bijladen.
  • Check voor je weer de weg op gaat het oliepeil, de koelvloeistof, remvloeistof en de bandenspanning. Dat is meteen een goed moment om ook de ruitensproeiervloeistof bij te vullen.
  • Zet de handelingen van bovenstaande tip als maandelijks terugkerend item in je agenda. Zo kun je het nooit meer vergeten!
  • Hoewel de nieuwe E10-benzine van iets mindere kwaliteit is dan de oude Euro 95, kan het geen kwaad de auto hier een paar maanden mee te laten staan.  
  • Vogelpoep kan door zuren blijvende lakschade opleveren en kan dus níet weken of maanden blijven zitten. Controleer hier de auto met enige regelmaat op en maak het schoon.

Wat moet ik doen als de APK van mijn auto binnenkort verloopt?