Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe standplaats Lifeliner 4

30 oktober 2016

Per 31 oktober heeft Lifeliner 4 een nieuwe standplaats in gebruik genomen op Groningen Airport Eelde. Vanaf daar zal het team 24 uur per dag paraat zijn om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen. De traumahelikopter stond daarvoor vijftien jaar op de daklocatie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Omwonenden klaagden vaak over geluidsoverlast bij het UMCG.

Vanaf de nieuwe, zuidelijker gelegen standplaats kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller van gespecialiseerde acute zorg voorzien. Het team kan bijvoorbeeld vier minuten sneller de provincie Overijssel bereiken. Dat zijn kostbare minuten als elke seconde telt. Ook wordt met de nieuwe standplaats voorzien in een betere landelijke spreiding van de MMT-helikopters en dekking van Nederland.

Het helikopterdek van het UMCG blijft ook na de verhuizing wel nog in gebruik om patiënten met de traumahelikopter naar het ziekenhuis te brengen als dat noodzakelijk is in spoedgevallen.