''Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat. Maar ik heb er niet veel van meegekregen''.

''Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat. Maar ik heb er niet veel van meegekregen''.

Je steunt maatschappelijke initiatieven

Doordat jij lid bent, kunnen we dagelijks duizenden mensen op weg helpen en ons inzetten voor de maatschappij. En dat blijven we doen. Ook volgend jaar gaan we verder met onze missie om jong Nederland veilig van A naar B te krijgen.

Zo geven we al ruim 15 jaar verkeerslessen op basisscholen met ANWB Streetwise, hebben we een Verkeersgame ontwikkeld, breiden we verkeerspleinen uit op scholen en helpen we mensen mobiel te blijven met ANWB AutoMaatje. En uiteraard gaan we ook door met het levensreddende werk via onze traumahelikopters. Dank je wel dat je lid bent! 

ANWB Verkeerspleinen

ANWB Verkeerspleinen

Op een ANWB Verkeersplein doen leerlingen ervaringen op met verschillende verkeerssituaties. Welke school heeft er in jouw provincie een ANWB Verkeersplein gewonnen? Bekijk de winnaars van 2022.

Fietshelmen voor schoolkinderen

Fietshelmen voor schoolkinderen

We maken ons sterk om de veiligheid van jonge verkeersdeelnemers te verbeteren en het dragen van een fietshelm te stimuleren.

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje

Geen vervoer betekent geïsoleerd raken. Via ANWB AutoMaatje zorgen vrijwillige chauffeurs ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten bij bijvoorbeeld de dokter of kapper komen.

De helden van de heli

De helden van de heli

Met meer dan 9.500 oproepen per jaar zijn we dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. De helikopters vliegen zeven dagen per week, 24 uur per dag.

ANWB Streetwise | De Verkeersgame

ANWB Streetwise | De Verkeersgame

Een gratis app die jonge kinderen op een speelse en veilige manier vertrouwd maakt met de meest uiteenlopende verkeerssituaties.

Alle maatschappelijke initiatieven

Alle maatschappelijke initiatieven

We leveren een substantiële bijdrage aan maatschappelijke projecten zoals de Medical Air Assistance helikopters, het ANWB Kinderfietsenplan, ANWB Fietsverlichtingsactie en ANWB AutoMaatje.

Triple zero

Bij haar maatschappelijke activiteiten richt de ANWB zich in het bijzonder op inclusieve, duurzame en betaalbare mobiliteit en verkeersveiligheid. De ANWB wil het voor iedereen mogelijk maken om eropuit te gaan. Bij de realisatie van deze ambitie wordt gewerkt aan de hand van de doelstelling “triple zero”:

0 verkeersdoden, 0 files, 0 emissie.

De ANWB wil haar leden ondersteunen bij de overstap naar alternatieve en duurzame mobiliteitsvormen en neemt het voortouw op het gebied van betaalbare mobiliteitsoplossingen en de verbetering van de verkeersveiligheid

Alles over verkeersveiligheid
Alles over bereikbaarheid
Alles over elektrisch rijden
 

Bereikbaarheid

Mobiliteit geeft ons vrijheid. Als we mobiel zijn, kunnen we meedoen in de samenleving. Het wordt echter steeds drukker. Het wegennet en onder andere fietspaden slibben langzaam dicht.

Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt is een van onze doelen dat iedereen kan reizen op momenten wanneer hij/zij dat wil. Ook de toegankelijkheid van recreatiegebieden, vanwege toenemende interesse in wandelen en fietsen, staat hoog op onze agenda.

Bereikbaarheid

Verkeersveiligheid

De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Onze droom is 0 verkeersdoden, dat iedereen zorgeloos onderweg kan. Samen met onze leden en vele anderen werken we dagelijks aan de realisatie van deze ambitie. Doe je mee?

Alles over verkeersveiligheid

 

Eropuit en Vakantie

ANWB zorgt ervoor dat overheden investeren in een moderne infrastructuur voor wandelen en fietsen, dat het landelijke gebied beter toegankelijk wordt voor recreanten en dat natuurgebieden gratis toegankelijk blijven. In het kader van de EU Green Deal leveren we een bijdrage aan de verduurzaming van toerisme.

We stimuleren elektrisch rijden binnen Europa en we zorgen ervoor dat het aanbod verduurzaamt. We bieden advies en informatie op maat aan leden waardoor zij meer mogelijkheden hebben om hun vakanties veilig, gezond en duurzamer te plannen.

Groene ambitie
Elektrisch rijden

ANWB Maatschappelijk 2021

ANWB Maatschappelijk 2021

Ook in 2021 heeft ANWB met hulp van leden en vrijwilligers veel kunnen betekenen voor de maatschappij.

Bekijk het jaaroverzicht 2021

ANWB Vrijwilligers

ANWB Vrijwilligers

Meedoen

Het succes van onze maatschappelijke projecten (o.a. ANWB Kinderfietsenplan en ANWB AutoMaatje) is mede te danken aan de inzet van ruim 30.000 betrokken vrijwilligers. Doe mee en wordt vrijwilliger.

Jouw stem telt!

Jouw stem telt!

Belangenbehartiging

Of het nu gaat om mobiliteit, verkeersveiligheid of vrije tijd en vakantie: wij zetten ons in voor wat jij belangrijk vindt en laten jouw stem horen bij de politiek in Den Haag en Brussel.

5 miljoen maal dank

5 miljoen maal dank

… Aan onze vijf miljoen leden!

Deze indrukwekkende mijlpaal willen we graag met je vieren, met heel veel extra’s. Speciaal voor jou, omdat jij lid bent. Benieuwd naar jouw voordelen?

Omdat je lid bent….

  • Krijg je dag en nacht advies bij nood

  • Krijg je antwoord op al je vragen

  • Krijg je extra voordelen

  • Steun je onze maatschappelijke initiatieven

Alles over het lidmaatschap