Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Fonds

Heb je een project waarvoor je een financiële bijdrage wenst? Kijk dan of ANWB Fonds je kan helpen. Check eerst de voorwaarden.

Kom ik in aanmerking? 

ANWB Fonds doneert

Check of jouw project in aanmerking komt voor een donatie.

We helpen jou met het verkeersveiliger en toegankelijker maken van jouw omgeving en we helpen iedereen meer mobiel te laten zijn. Zo heeft het ANWB Fonds al bijgedragen aan verkeersveilige schoolpleinen, het aanleggen van rolstoeltoegankelijke paden en oplaadpunten van elektrische fietsen. Voldoet jouw project aan onze voorwaarden, aarzel dan niet een aanvraag in te dienen. Wie weet kunnen we je helpen de financiering rond te krijgen en je project te realiseren.

 Aanvragen die vanaf 23 juli binnenkomen, worden besproken in de vergadering van 26 september 2024.

 

We helpen jou....

 

Fietsveer met hybride motor

De bijna zeventig jaar oude boot van de veerdienst op de Vecht moest duurzamer gaan varen. Met hulp van onder andere het ANWB Fonds is dat gelukt.

Fietsveer met hybride motor 
 

Ontmoeting in de buurttuin

De Schepenbuurt in Den Helder miste een plek voor kinderen om buiten te spelen. Met hulp van ANWB Fonds kon er een verbindingspad worden aangelegd.

Ontmoeting in de buurttuin 
 

Brede gangpaden en een rolstoelhelling

Brede gangpaden en een rolstoelhelling en meer voor een betere toegankelijkheid voor het Molenmuseum in Koog aan de Zaan.

Brede gangpaden en een rolstoelhelling 

Wat doet het ANWB Fonds?

Het ANWB Fonds helpt lokale initiatieven of projecten in het hele land met een donatie. Deze initiatieven en projecten moeten te maken hebben met één van de themagebieden van de ANWB. Denk hierbij aan:

  • een veilige oversteekplaats bij school
  • recreatieve locaties toegankelijk voor mensen met een audiovisuele beperking (braille etc)
  • het toegankelijk maken van buitengebieden (d.m.v. toegangshekjes, bruggetjes, bankjes etc.)
  • een natuurpad rolstoeltoegankelijk
  • tillift voor zeilliefhebbers met een beperking
  • toevoegen van toeristische informatie die de beleving van de omgeving verdiepen
  • speciale tafels in een recreatieve ruimte voor mensen in een rolstoel
  • elektrisch voertuig voor minder mobiele mensen
  • aanleg van een natuurbelevenispad voor jong en oud
  • (innovatieve) oplaadpunten voor elektrische fietsen of auto’s 

De hoogte van de donaties waarmee het ANWB Fonds helpt varieert per initiatief/project.

Project aanmelden

Hoe meld ik mijn project aan?

We ontvangen graag je aanvraag. Wel hebben we een aantal regels opgesteld om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Zoals hierboven aangegeven moet het project te maken hebben met één van onze themagebieden. Het moet in het Koninkrijk der Nederlanden worden uitgevoerd, een blijvende waarde hebben en een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Om teleurstellingen te voorkomen vragen we je eerst te kijken of je aanvraag voldoet aan alle criteria.

Let op: op dit moment ontvangt het ANWB Fonds relatief veel subsidieaanvragen voor (elektrische) duofietsen. Aangezien het ANWB Fonds op meerdere themagebieden maatschappelijke projecten financieel wil ondersteunen, betekent dit dat wij aanvragen voor duofietsen slechts in beperkte mate kunnen honoreren.

Voldoet je project aan alle criteria?
Vul dan de vragenlijst in (sluit een projectplan bij) en we nemen je aanvraag in behandeling

Zijn er twijfels?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we er samen naar.

Voltooide projecten

 

Natuurlijk zijn we trots op projecten die met een donatie van het ANWB Fonds zijn gerealiseerd. Bekijk hier de projecten die onlangs zijn afgerond. 

Wat is het ANWB Fonds?

ANWB Fonds is geen aparte stichting, maar een maatschappelijk project binnen ANWB B.V. Het maatschappelijke project ANWB Fonds is geen winstuitdeling maar een productnaam.

Campagnes afgelopen jaren

Met speciale campagnes heeft het ANWB Fonds afgelopen jaren in alle provincies projecten gesteund met een financiële bijdrage van maximaal € 10.000.

ANWB helpt Nederland op weg Bewegingsvrijheid voor jong en oud

Wij zetten ons er voor in om dát mogelijk te maken. Een leven lang mobiel, op een zo veilig en duurzaam mogelijke manier. Ook als het even tegenzit.