ANWB Fonds

ANWB Fonds

Per provincie stellen we € 10.000,- beschikbaar voor het mooiste idee! Stem vanaf 13 augustus op één van de genomineerde projecten.

Samen in actie

ANWB Fonds

Het ANWB Fonds helpt mee om maatschappelijke projecten te realiseren. Met financiële bijdragen draagt ANWB bij aan een veilig, duurzaam en mobiel Nederland.

Wat doet het ANWB Fonds?

Het ANWB Fonds helpt lokale initiatieven of projecten in het hele land met een financiële bijdrage. Deze initiatieven en projecten moeten wel te maken hebben met één van de themagebieden van de ANWB. Denk hierbij aan:

  • projecten die duurzame mobiliteit bevorderen;
  • projecten die de verkeersveiligheid vergroten;
  • de mobiliteit verbeteren voor groepen mensen die noodgedwongen minder mobiel zijn;
  • projecten op het gebied van vrije tijd.

De hoogte van de bijdragen waarmee het ANWB Fonds helpt varieert per initiatief/project.

Hoe meld ik mijn project aan?

We ontvangen graag je aanvraag. Wel hebben we een aantal regels opgesteld om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Zoals hierboven aangegeven moet het project te maken hebben met één van onze themagebieden. Het moet in het Koninkrijk der Nederlanden worden uitgevoerd, een blijvende waarde hebben en een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Om teleurstellingen te voorkomen vragen we je eerst te kijken of je aanvraag voldoet aan alle criteria.

Voldoet je project aan alle criteria?
Vul dan de vragenlijst in (sluit een projectplan bij) en we nemen je aanvraag in behandeling. 

Zijn er twijfels?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we er samen naar.

Project aanmelden

Wat is het ANWB Fonds?

Het ANWB Fonds is één van de maatschappelijke projecten binnen het ANWB Programma Maatschappelijk Rendement. Het is geen aparte stichting, maar een programma binnen ANWB B.V. Het programma ANWB Fonds is geen winstuitdeling maar een productnaam.

Winnende projecten 2018

In het kader van het 135-jarig jubileum van de ANWB konden verenigingen en organisaties zich aanmelden voor een éénmalige bijdrage uit het ANWB Fonds. Uit alle ingezonden projecten werden er 55 genomineerd, verspreid over het land. Het was daarna aan de ANWB-leden om te bepalen welke initiatieven steun verdienden.

Deze projecten hebben een bijdrage ontvangen.

ANWB helpt Nederland op weg

Bewegingsvrijheid voor jong en oud

Wij zetten ons er voor in om dát mogelijk te maken. Een leven lang mobiel, op een zo veilig en duurzaam mogelijke manier. Ook als het even tegenzit.

Blijf op de hoogte

van onze maatschappelijke projecten
  • Voer je e-mailadres in
  • Selecteer 'Informatie en Service'
  • Kies 'Maatschappelijke activiteiten'