Een dagje uit in Utrecht

Ontdek de leukste uitjes in Utrecht! Er is voor iedereen genoeg te zien en te doen. Of je nou op zoek bent naar musea, architectuur, entertainment of wellness: in Utrecht ben je daarvoor aan het juiste adres.

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Utrecht. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Wat ga jij doen in Utrecht?

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van vrede en veiligheid hun beroep maken. Ontdek daarbij de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland!

Bezoek Nationaal Militair Museum

Het Spoorwegmuseum

Zet een stap terug in de tijd en stap in de Vuurproef, een spannende virtuele reis langs twee eeuwen spoorhistorie. Maak een rit in het donker langs levensgrote stalen monsters, daal af in de oude kolenmijn en luister naar het verhaal over de uitvinding van de stoommachine. Ook nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express!

Ga naar Het Spoorwegmuseum  

Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Ontdek Amersfoort vanaf het water en ga mee op één van de vier vaarten: de Westroute, de Oostroute, de Tweede Muurroute en de Heiligenbergerbeekroute. De rondvaarten worden verzorgd door vrijwilligers van 50 jaar en ouder die zich met veel plezier inzetten als schipper, verteller of als winkelier.

Bezoek Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Thermen Soesterberg

Verscholen tussen de bossen vind je Thermen Soesterberg, dé plek om echt even tot rust te komen. Met meer dan 11 saunafaciliteiten, diverse baden en whirpools en een natuurlijke zwemvijver staat jouw dagje uit in het teken van pure ontspanning!

Ga naar Thermen Soesterberg