Naar artikel

Top 5 waterrijke kampeerreizen

Rivieren, meren en zeeën staan garant voor fantastische kampeerreizen. Langs deze vijf wateren kun je kamperen perfect combineren met varen op het water, fietsen langs het water of simpelweg bewonderen.

1. Rondje Oostzee

Over land, over zee

De noordelijke Rivièra zou je het kunnen noemen. Geliefd bij badgasten en natuurliefhebbers: de kustlijn van de Oostzee, in al zijn verschijningsvormen. Neem nou de Zweedse scherenkust, met duizenden eilandjes als splinters in de zee. Of de Koerse Schoorwal, 98 kilometer lang, pal voor de kust van Litouwen. Maak een kampeerreis rondom de Oostzee en er gaat een wereld voor je open. Zó verrassend. Van het moderne Helsinki via de kronkelstraatjes van Hanzestad Riga naar werelderfgoed Tallinn. Ook fijn: de nachtboot op de terugreis, van Klaipeda helemaal naar Kiel. Dat scheelt een stuk!

2. Fietsend langs de Donau

Walsend langs het water

Volg het kabbelende water, van Duitsland dwars door Oostenrijk. Fietsen langs de Donau is een droom van velen. Zeker omdat het slotstuk van deze kampeerreis je naar het romantische Wenen brengt. Maar zo ver is het nog lang niet als je bij de bron van start gaat, in het prachtige kleinood Donaueschingen. Regensburg, Passau, Stift Melk... zijn de afstanden te groot? Met caravan en auto of camper worden enkele grote stukken afgelegd.

3. Corsica en Sardinië

Juweeltjes in de Middellandse Zee

Twee eilanden, dan is de zee nooit ver weg. Je vaart van het vasteland en van het ene eiland naar het andere, zodat je niet kunt vergeten dat Corsica en Sardinië ánders zijn dan het vasteland. Met dank aan de geïsoleerde ligging in de Middellandse Zee. De ruige kustlijn met 'balkonweggetjes' en schitterende vergezichten over zee, het woeste en verlaten binnenland en het contrast tussen de hagelwitte stranden en de knalblauwe, glasheldere zee: het maakt deze twee mediterrane juweeltjes uniek.

4. Baltische Staten en Sint-Petersburg

Grand tour met minicruise terug

Met deze reis bezoek je een groot aantal landen en schitterende hoofdsteden langs de Oostzee, van Duitsland helemaal naar Finland. Pièce de résistance: tsarenstad Sint-Petersburg, uit de moerassen getrokken door tsaar Peter de Grote. Maar liefst 4 dagen verblijf je hier. Bewonder de grandeur en de kunstschatten van de Hermitage, het Peter & Paul fort en de St.-Isaac's kathedraal. Op een van de avonden ga je uit in stijl: naar een balletuitvoering in het Alexandrinksiy theater. Vanaf Helsinki vaar je terug naar Travemünde, een heuse minicruise.

5. Italië

Dromen aan het water

Onder de indruk van de onvolprezen schoonheid van Italië? Deze reis neemt je mee door de mooie streek Toscane. Pareltjes als Pisa, Siena en Florence. En ook voldoende tijd om uit te rusten aan het Garda- of Trasimenomeer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Reisverzekering 

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!