Waarom een reisverzekering?

Op vakantie zonder reisverzekering? Wanneer er onverwachts iets gebeurt kan dit leiden tot torenhoge rekeningen die niet gedekt worden door je zorgverzekeraar. Sluit daarom een reisverzekering af die is aangepast aan je reisplannen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzeke­ring dekt onvoorziene uitgaven tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld bagage, gevaarlijke sporten of medische kosten.

Waar moet je op letten?


    •    Maximale aantal reisdagen
Met de ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je maximaal 60 aaneengesloten dagen verzekerd in het buitenland. Ga je langer op reis? Bijvoorbeeld omdat je een wereldreis gaat maken of je stage gaat lopen in het buitenland, kies dan voor de Lang op Reis verzekering.

    •    Sluit hij goed aan op je zorgverzekering?
Ga je op vakantie dan is het verstandig om te kijken hoe je voor zorgkosten in het buitenland verzekerd bent. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Of wanneer je familie wilt laten overkomen als je onverwacht opgenomen wordt in een ziekenhuis in het buitenland. Ook het verplicht eigen risico wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wel door de ANWB Reisverzekering.

    •    Vakantieland gedekt?
Kijk voor vertrek of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt.

    •    Gevaarlijke sporten?

Voor gevaarlijke sporten heb je een aanvullende dekking nodig.

Tijdelijk tot 17,5% korting

    Ga je regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Deze zomer is de doorlopende reisverzekering extra voordelig voor ANWB-leden. De korting kan oplopen tot wel 17,5%.

Bereken je premie