Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsen vanaf een parkeerplaats

Met een fietsdrager op de trekhaak ligt Nederland aan je voeten. Wie ’s ochtends in de auto stapt, trapt rond lunchtijd door Veluwse bossen, Limburgse heuvels of over meanderende dijkweggetjes. Zoek een parkeerplaats waar je (liefst gratis) kunt parkeren, rustig je fiets af kunt laden en meteen kunt aanhaken op het fietsknooppuntensystem.

Nederland is klein qua oppervlakte, maar groots qua verscheidenheid. Waar vind je op een paar uur rijden zoveel diverse landschappen? De enige uitdaging is het vinden van een goede parkeerplaats als startpunt. Die parkeerplaatsen zijn er in heel Nederland. Vaak heten dit soort plekken TOP (toeristisch overstappunt), maar soms ook TIP (toeristisch informatiepunt), Natuurpoort of Hub. Bijna altijd worden ze aangegeven vanaf de weg en hebben ze een herkenningsteken (een bord, zuil, halm of kegel). Maar altijd zijn het goede startpunten voor een route. Dus: prikken maar op de kaart en plannetjes maken!

Nederland

Deze site toont een kaart met alle Toeristische Overstappunten in heel Nederland. De lijst wordt regelmatig geactualiseerd, maar constateer je een fout of mis je een TOP, dan kun je dat doorgeven.

Per regio

De volgende regio’s hebben toegankelijke informatie over Top’s: Noord-HollandGooi- en VechtstreekWieden en WeerribbenAchterhoek, VeluweDrentsche AaUtrechtBrabantFriesland.

Fietsendrager

Ben je op zoek naar een fietsendrager en zoek je meer informatie? Kijk hier welke drager bij je past. Of bezoek de fietsendragervergelijker.

Oplaadpunten onderweg

Voor een lange fietstocht wil je natuurlijk wel weten waar je je elektrische fiets tussentijds kunt opladen. We hebben een overzicht gemaakt van alle oplaadpunten onderweg.

Meer over je e-bike

Wil je niet met pech aan je e-bike langs de weg staan? Met Wegenwacht Fiets ben je verzekerd van pechhulp onderweg. Hier kun je terecht voor onderhoudstips, advies voor het kopen van een (elektrische) fiets en meer.

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsroutes in Nederland 

Ontdek de mooiste én gratis fietsroutes in elke provincie. Kies er één uit en maak een mooie fietstocht.