Nieuwsoverzicht

Zoeken

15 nieuwsberichten

 1. ANWB fietsroute-wedstrijd

  14 augustus 2020

  Wil je je favoriete fietstocht met ons delen? Misschien kom je dan wel in de nieuwe ANWB Fietsgids Nederland te staan en win je een mooie prijs.

 2. De winnende fietsroute van de ANWB routewedstrijd

  16 januari 2020

  ‘Het geheim van de vrije Friezen’ heet de nieuwe fietsroute waarmee  Kirsten Niehof  de fietsroutewedstrijd van de ANWB won. Een route over een geheimzinnig vrijheidsvaandel, door weidse landschappen met unieke tradities.

 3. Zuidwaterlinie fietsgids

  3 juni 2019

  Langs de oudste en meest gebruikte waterlinie van Nederland, de Zuidwaterlinie, liggen 5 schitterende fietsroutes die nu zijn gebundeld in een handig gidsje.

 4. Afsluiting fietspad Afsluitdijk

  18 april 2019

  Het fietspad op de Afsluitdijk is afgesloten vanwege werkzaamheden. Ter vervanging rijdt er een fietsbus waar je kosteloos gebruik van kan maken.

 5. Snelfietsroutes nog niet veilig genoeg

  1 april 2019

  Snelfietspaden worden gezien als een belangrijk middel om fietsgebruik te bevorderen. Er ligt al een netwerk aan fietspaden en de komende jaren komt daar nog eens 850 km bij. Is het fietsen op deze routes inderdaad zo prettig?

 6. ANWB begint fietsaccu-service

  20 maart 2019

  Dit om te voorkomen dat onduidelijkheid en onzekerheid over de kwaliteit en de hoge prijs van accu’s het fietsplezier van de leden in de weg staat. ANWB-leden kunnen online een nieuwe fietsaccu aanschaffen.

 7. Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

  4 maart 2019

  De Deense Oostzeeroute is Fietsroute van het jaar geworden. Dat werd dit weekend bekend gemaakt op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. 820 rustige fietskilometers over twaalf eilanden, acht bruggen en vijf pontveren.

 8. 100 kaarsjes voor de ANWB-paddenstoel

  21 februari 2019

  De ANWB-paddenstoel bestaat 100 jaar. De wegwijzer is uitgegroeid tot één van de aansprekende iconen van de ANWB en het fietsen in Nederland. 

 9. Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

  31 december 2018

  De Limes-fietsroute is één van de vijf genomineerden voor de felbegeerde titel 'Fietsroute van het jaar’.

 10. Angst voor diefstal: één op de vijf ANWB-leden laat fiets thuis

  4 oktober 2018

  Eén op de vijf ANWB-leden laat de fiets wel eens thuis staan uit angst dat deze wordt gestolen. Dat gebeurt vooral bij fietsen die duurder zijn dan €1.000.