Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bekeuring A2 na 19.00 uur

Vraag gesteld door Ruud2512 op 27 januari 2016

Ik ben 14 januari 2016 om 21.56 uur bij Vinkeveen gemeten met een snelheid van 112 km/u waarvoor een beschikking is gestuurd van 57,00 euro.
Ik was er na alle nieuwsberichten volledig van overtuigd dat 130 km/u was toegestaan tussen 19.00 en 06.00 uur. Ik rijd dit traject iedere dag, meestal overdag, en de aanwijzingen zijn echt zeer onduidelijk. Ik heb uiteraard bezwaar aangetekend wat waarschijnlijk met de een of andere flutreden zal worden afgewezen, kan de ANWB hier nu niet eens een vuist maken? Ik heb gelezen dat jullie overwegen een proefproces aan te gaan, nou hier heb je er één. Het is echt schandalig dat na alle berichten over de A2 nog steeds zoveel bekeuringen worden uitgeschreven. Ik ga de volgende keer ook in de avonduren maar weer 100 rijden. Wat een land toch waar we in leven.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw bezwaar op een snelheidsovertreding begaan op de A2 is afgewezen. De geldende snelheidslimiet op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam v.v. is wisselend en daardoor zeer verwarrend. U vraagt zich af of de ANWB daadwerkelijk een proefprocedure gaat voeren.

Op de A2 tussen Utrecht - Amsterdam v.v. geldt een snelheidslimiet van 100 km/u. Alleen tussen Maarssen en Vinkeveen v.v. geldt er tussen 19 - 6 uur een snelheidslimiet van 130 km/u.

Op korte termijn zal deze situatie worden aangepast. In eerste instantie zal dan op het gehele traject A2 tussen Utrecht - Amsterdam v.v. een snelheidslimiet gelden van 130 km/u tussen 19 - 6 uur.  Daarbuiten is de snelheidslimiet 100 km/u.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat op evenbedoeld traject 24/7 een snelheidslimiet van 130 km/u zal gelden.

Nu de wijziging van de snelheidslimieten op de A2 tussen Utrecht - Amsterdam v.v. op stapel staan, zal de ANWB geen proefprocedure voeren.

Voor meer informatie over dit onderwerp, verwijs ik u graag naar onze webpagina:'VVD wil 130 km/u op A2 Utrecht - Amsterdam'.