Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Leuke dingen om te doen tijdens een lang weekend weg

Heerlijk: zo'n extra lekker lang weekend, dankzij een feestdag of gewoon een vrije dag. Vooral in het voorjaar, nu de bomen frisgroen zijn, de temperaturen aangenaam en de veldbloemen ontelbaar. Blijf daarom niet binnen, maar plan een uitje met familie of vrienden of ga een dagje wandelen of fietsen. We geven 10 tips. Veel plezier!

Dagje uit

Tussen maki's en gorilla's in de Apenheul

In dit prachtige, groene park op de Veluwe zijn bijna 300 apen te ontdekken en de helft hiervan loopt gewoon los tussen de bezoekers!  En ook kom je overal handige spot-tips tegen, zodat je niet één aap hoeft te missen.
Kijk hier voor meer info en het bestellen van je tickets

Antieke auto's in het Louwman museum

In het Louwman Museum in Den Haag (goed voor 10.000 m² expositieruimte) zie je niet alleen een van ’s werelds grootste collecties historische auto’s (zoals raceauto’s, sportwagens en limousines), maar ook een unieke collectie automobiele kunst (zoals schilderijen, sculpturen en affiches).
Kijk hier voor meer info en het bestellen van je tickets

Naar een pretpark of topmuseum, dat is altijd leuk

Wat te denken Nederland in zakformaat, dus Madurodam  Of het Dofinarium, het Zuiderzeemuseum, Plopsaland, het Nederlands Openluchtmuseum of Phantasialand?
Bestel hier kaartjes met korting voor de leukste pretparken

Fietsen

Fort Andriesroute, Gelderland, 28 km

Fort Sint-Andries, een natuurontwikkelingsproject op de grens van het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard, is een super gevarieerd gebied: van dynamisch tot beschut, van droog tot nat en van kalkrijk tot kalkarm. Je ziet dit allemaal en je vaart twee keer met  een veerpontje.
Bekijk de fietsroute

Lek- en IJsselroute, Zuid-Holland, 44 km

Fietsend over de Hollandsche IJssel, via de Lekdijk de Krimpenerwaard in, zo ontvlucht je de stad verrassend snel. Een veelzijdige tocht over dijken, tiendweggetjes en fietspaden langs het water.
Bekijk de fietsroute

Wasvenroute, Noord Brabant, 28 km

Deze route loopt grotendeels door bos en hei, en wel dat van de hooggelegen zandgronden tussen de riviertjes Kleine Dommel en de Aa. Het natuurreservaat Strabrechtse Heide is uniek voor Brabant (en de rest van Europa) en weerspiegelt het Brabant van weleer.
Bekijk de fietsroute

Wandelen

Sternen in het Zwin, Zeeland, 13 km

Op de Nederlands-Belgische grens ligt Het Zwin, vroeger een zeearm van formaat, nu een fraai natuurgebied waar de zee regelmatig het land overspoelt. In de zomer staat het lamsoor – een plantje dat van zout water houdt – volop in bloei.
Bekijk de wandelroute

Coulissen van Westerwolde, Groningen, 11 km

Op de Nederlands-Belgische grens ligt Het Zwin, vroeger een zeearm van formaat, nu een fraai natuurgebied waar de zee regelmatig het land overspoelt. In de zomer staat het lamsoor – een plantje dat van zout water houdt – volop in bloei.
Bekijk de wandelroute

Happen en stappen

De lekkerste wandeltochten maak je met Happen en Stappen: combineer een stevige wandeling met een lekkere maaltijd bij een restaurant. Begin je dag met een kopje koffie bij één van de drie restaurants.  Vanaf hier start je met je wandeling waar je een stop maakt bij restaurant nummer twee. Geniet van een lekkere kom soep en een rustmomentje. Vervolgens wandel je via de route terug naar het startpunt waar je de dag afsluit met een uitgebreide lunch of een heerlijk hoofdgerecht.
Bekijk het arrangement

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Ga goed verzekerd en zorgeloos met je fiets op weg. Sluit nu de vernieuwde fietsverzekering van de ANWB af en profiteer van de verschillende dekkingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsendragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.