Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar sta jij geregeld vast?

Duizenden ANWB-leden hebben afgelopen periode hun knelpunten doorgegeven. Wij hebben ze in kaart gebracht en gaan er mee naar politici en ambtenaren om te zoeken naar een oplossing.

ANWB-leden melden meer dan 4000 knelpunten

Maart 2020

Het wordt steeds drukker op de weg. Zonder oponthoud naar je werk is er nauwelijks meer bij. Bij oponthoud denken beleidsmakers al gauw aan files op de snelweg, maar ook dicht bij huis kun je flink vaststaan. Veel automobilisten klagen bijvoorbeeld over te veel brugopeningen op hun routes, en over files door de vele verkeerslichten.

In de periode mei - september 2016 hebben duizenden ANWB-leden laten weten op welke plek zij het meeste oponthoud ervaren. En welke oplossingen zij zien, want onze leden zijn de ervaringsdeskundigen bij uitstek.

Als je hebt meegedaan aan deze actie:
heel erg bedankt voor je input!

Het resultaat: meer dan 4.000 knelpunten, verspreid over heel Nederland. Opvallend veel knelpunten - namelijk 57% - zitten niet op de snelweg, maar juist op de wegen daar omheen.

Wat zijn de meest genoemde plekken?

Top 5 snelwegen met oponthoud volgens ANWB-leden

  1.  A4 Den Haag Zuid - Leiden v.v.
  2.  A2 Eindhoven - Weert v.v.
  3.  A58 Tilburg - Eindhoven v.v.
  4.  A15 Papendrecht e.o
  5.  A1/A30 Knooppunt Barneveld

Top 5 N-wegen / S-wegen met oponthoud volgens ANWB-leden

  1. N210 Krimpen aan den IJssel (Algerabrug)
  2. Stadsweg (Spijkenisserbrug (Groene Kruisweg)
  3. N206 (Leiden)
  4. N35 Zwolle - Almelo v.v.
  5. N201 Vinkeveen oprit A2

Bekijk overzicht 100 meest genoemde plekken

Wat gaan we met de resultaten doen?

De input van de ANWB leden geeft een geweldig overzicht van de problemen die de automobilist iedere dag ervaart en welke oplossingen er zijn. Deze input wordt daarom aangeboden aan diverse politici en ambtenaren. Niet alleen bij de Rijksoverheid, maar ook bij provincies en gemeenten.

Sommige knelpunten vergen grote oplossingen, maar vaak kan er dichtbij huis al heel veel gedaan worden om snel de problemen op te lossen. De ANWB vindt het belangrijk dat komende jaren voldoende geld en aandacht is om de knelpunten, die onze leden hebben gemeld, op te lossen.

Wil je meer weten?

Op 1 november zijn de resultaten van de ANWB-ledenactie 'Oponthoud op de weg' aangeboden aan de kamerleden. Hieronder vind je de rapportage met de uitleg over de 100 meest genoemde knelpunten en een uitgebreide beschrijving van mogelijke oplossingen.

Resultaten ANWB-ledenactie Oponthoud op de weg
(Rapport is 6 MB. Downloaden kan even duren)

Knelpunten N246 en N247

De N246 en N247