Hoe relaxed: inparkeren met een rijhulpsysteem

Parkeren is van veel mensen nog steeds geen hobby. Je rijdt een paar rondjes op een drukke locatie. En je twijfelt over dat ene plekje. Past-ie wel of toch net niet. Met een rijhulpsysteem wordt je auto moeiteloos geparkeerd.

In de video van onze ANWB Experts zie je hoe het automatisch inparkeren werkt. Achterwaarts inparkeren is voor veel automobilisten een ongemakkelijke taak. Dan is dit systeem een uitkomst. De auto parkeert zichzelf in. Je bedient nog steeds zelf de aandrijving en het remmen van de auto, maar sturen gaat vanzelf.

 

Parkeerhulpsysteem

Wat is het:

Dit systeem is al een aantal jaren op diverse auto’s verkrijgbaar. De auto ziet zelf een parkeerplek waar hij in past. Hij geeft de bestuurder een signaal. Die drukt op een knop en bedient alleen nog het gaspedaal en de rem. Het insturen doet de auto helemaal zelf.  De nieuwste systemen gaan nog een stap verder: volautomatisch inparkeren. Met een druk op de knop (op bijvoorbeeld de sleutel) parkeert de auto zich in de (krappe) parkeerplek.

Waarmee helpt het je:

Dit systeem maakt inparkeren eenvoudig en helpt schade te voorkomen. Naast netjes inparkeren helpt het systeem ook aanrijdingen tijdens het inparkeren  te voorkomen. Dit omdat voor het menselijk oog onzichtbare objecten worden ontweken.

Praat mee!

Praat mee over o.a. rijhulpsystemen, zelfrijdende voertuigen en de ontwikkelingen rond elektrisch vervoer op slimonderweg.nl.