Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een gps-tracker in je auto handig?

Vind je auto gemakkelijk terug

Het kan je zomaar overkomen: je gaat naar een vreemde stad, parkeert je auto en gaat op pad om te shoppen of naar een afspraak. Maar dan? Waar staat je auto ook alweer? Met een gps-tracker vind je hem in een handomdraai terug. En gps heeft meer voordelen.

Gps staat voor global positioning system. Het is een netwerk aan satellieten die rondom de aarde circuleren. Een gps-apparaat op aarde ontvangt die satellietsignalen en kan daarmee je exacte positie bepalen. Het systeem wordt daarom met name gebruikt om te navigeren en afgelegde afstanden bij te houden. Een navigatieapparaat kan niet zonder de satellieten.

Hoe werkt een gps-tracker?

Dankzij het gps in je navigatieapparaat weet je dus altijd waar je bent. Maar je kunt er niet op inloggen om uit te vinden waar je auto staat. Daarvoor heb je een zogenaamde gps-tracker nodig. Deze zijn in heel veel vormen leverbaar, met prijzen van enkele tientjes tot honderden euro’s, afhankelijk van de diensten die je zoekt. Wil je alleen weten waar je auto staat, dan heb je voldoende aan een tracker die middels een app laat zien waar je auto staat. Ook handig wanneer je auto wordt gestolen. Wel is het zo dat de goedkopere trackers nogal snel worden ontdekt door het dievengilde. Wil je er eentje die niet opvalt of te vinden is, dan betaal je daar flink voor. Sommige verzekeraars eisen overigens een volg- of terugvindsysteem in dure auto’s.

Verzeker je auto via ANWB

Met een verzekering van de ANWB ben je verzekerd van de beste hulp, ook bij autodiefstal. Als ANWB-lid ontvang je 5% korting op de ANWB Verzekeringen.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Nu25%korting
Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je korting op Wegenwacht ® Service.