Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je auto te koop aanbieden op 4 manieren

Wil je van je oude auto af? Er zijn verschillende manieren om je auto te koop aan te bieden en elke manier heeft z'n voor- en nadelen. Ga jij voor inruilen, zelf verkopen, een auto verkoop site of toch een online veiling?

1. Auto inruilen

De meeste mensen ruilen hun oude auto in bij de merkdealer. Dit is een heel comfortabele manier van handelen, maar het inruilen van je auto is niet het meest voordelig. Bij de dealer krijg je weliswaar een redelijke inruilprijs, maar er valt op de prijs van de nieuwe auto vervolgens nog maar weinig af te dingen. 

2. Zelf je auto verkopen aan een particulier

Zelf je auto verkopen aan een particulier in plaats van inruilen is de beste manier om het meeste geld voor je auto te krijgen, maar het kost je ook de meeste inspanning. Je moet 'm zelf te koop zetten, je krijgt vreemde mensen aan huis en je moet de proefrit begeleiden. Ook moet je zelf zorgen voor overschrijving, vrijwaring en financiële afhandeling.

3. Auto verkoop sites

Heb je tijd en energie over en vind je het leuk om te onderhandelen? Dan loont het de moeite om je auto te verkopen via een auto verkoop site, zoals marktplaats.nl, autowereld.nl, autoscout24.nl of autotrack.nl.

Marktplaats is nog steeds de grootste en de kans dat je er een gegadigde tegen het lijf loopt is aanzienlijk, maar er zijn wel wat kosten aan verbonden. Op Autowereld, Autoscout24 en Autotrack is adverteren als particulier vooralsnog in de basis gratis, tenzij je ook nog voor betaalde opties kiest.

4. Online veiling

Wat net zo snel en gemakkelijk gaat als het inruilen van je auto, is gebruikmaken van een online veiling zoals de ANWB Verkoopservice. Je verkoopt je auto dan via de ANWB. Het mooie is dat je snel geld voor je eigen auto krijgt en vervolgens bij het kopen van een nieuwe auto extra korting kan bedingen omdat je zonder inruiler komt kopen. Dat scheelt de dealer of handelaar namelijk ook weer moeite, dus vaak werken ze daar aan mee.

Bij zo’n autoveiling vraag je online een bod op je auto. Als de geboden prijs – die is gebaseerd op de handelswaarde - je aanstaat, breng je de auto naar een inleverpunt en wordt hij vergeleken met de gegevens die je op de website hebt doorgegeven. Is alles in orde dan krijg je zeer snel je geld op je rekening gestort.

Meer weten over de ANWB Verkoopservice?

  • Een gratis en gegarandeerde prijs binnen één werkdag
  • Je hoeft niet zelf te onderhandelen
  • Het geld staat binnen twee dagen op je rekening
Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.