Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je auto snel verkopen: zo doe je dat

Soms is het bittere noodzaak: je wil je auto snel verkopen. Bijvoorbeeld omdat je zojuist een auto van de zaak hebt gekregen en je geen zin hebt in dubbele lasten. Of omdat je simpelweg snel geld nodig hebt. Dit kun je doen om je auto zo snel mogelijk te verkopen.

1. Zorg voor een goede advertentie

Ga je je auto zelf verkopen, zorg dan voor een advertentie met duidelijke informatie en goede foto’s. Zorg dat de auto fris en schoon op de foto staat. En wees eerlijk over eventuele gebreken. Zet er eventueel bij: ‘Moet snel weg: vandaar deze scherpe prijs.’

2. Maak een scherpe prijs

Het is natuurlijk het mooiste als je je auto snel kunt verkopen voor een goede prijs. Maar als je ‘m direct wil verkopen, zul je water bij de wijn moeten doen. Zorg dan vooral voor een scherpe prijs. Zorg dat je weet wat je auto waard is en kijk op autoverkoopsites naar de vraagprijzen van soortgelijke auto’s (let op bouwjaar, kilometerstand, vergelijkbare staat). Als je daar net onder gaat zitten, is de kans dat je je auto snel verkoopt groter.

3. Kies een snel verkoopkanaal

Je auto particulier verkopen levert vaak het meeste op, maar is vaak niet de snelste manier om je auto te verkopen. Je auto inruilen is bijvoorbeeld een stuk makkelijker en sneller. Je hoeft dan niet zelf te adverteren, onderhandelen en een koopovereenkomst te maken. 

Een andere manier om je auto zo snel mogelijk te verkopen, is via een online verkoopservice. Bijvoorbeeld de ANWB Verkoopservice. Je krijgt dan een direct bod op je auto. Als de geboden prijs je aanstaat, breng je de auto naar een inleverpunt. Is alles in orde, dan krijg je snel je geld op je rekening gestort.

Je auto snel verkopen via de ANWB Verkoopservice

Met de ANWB Verkoopservice kun je je auto snel en gemakkelijk verkopen.

  • Een gratis en gegarandeerde prijs binnen één werkdag
  • Je hoeft niet zelf te onderhandelen
  • Het geld staat binnen twee dagen op je rekening
Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Vanaf329,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Renault Clio.