Inpaktips voor de vakantie

Out of the box pakken

Inpakken voor een autovakantie. Voor de een is het totale chaos, de ander vliegt volkomen georganiseerd door het huis om alle items op het vakantielijstje bij elkaar te rapen. Naast de standaardzaken zijn er nog een heleboel handige en leuke dingen die het meenemen waard zijn. Wij zetten een paar out of the box zaken op een rijtje.

Wie met de auto op vakantie gaat, kan flink inpakken. De ervaren autoreiziger heeft vaak een lijstje klaarliggen met de items die niet mogen ontbreken: van zwembroek tot paspoort, van benodigde medicijnen tot kurketrekker. Klinkt zo’n lijstje als muziek in de oren? Print dan ons zeer uitgebreide lijstje en vink aan wat je mee wilt nemen.

Spelletjes

Op de lijst staan zeker spelletjes voor de kids. Mocht je die in de drukte toch vergeten, dan heb je altijd nog de kleuren- of kentekenspelletjes: wie telt de meeste rode, witte of blauwe auto’s (kleur naar keuze) of de meeste kentekens uit een land? En anders doet een tablet of laptop wonderen. Of kijk eens naar onze 10 tips voor reizen met kinderen.

Wegenkaarten

Nog zo’n highlight van de paklijst: wegenkaarten. We vertrouwen tegenwoordig op navigatiesystemen, maar het blijft een systeem. En systemen willen er weleens mee ophouden. Bijvoorbeeld omdat je telefoon niet meer oplaadt of de dataverbinding het opgeeft. En dan hebben we het nog niet eens over afgesloten wegen, waarna je ingebouwde navigatie het ook niet meer weet. In die gevallen ben je blij als er een kaart in het portiervakje ligt. Daarnaast: wie af en toe op een kaart kijkt, heeft een beter overzicht van het gebied waar-ie doorheen rijdt. Het navigatiescherm is immers erg beperkt.

Verplicht inpakken

Bij het inpakken moet je tegenwoordig ook rekening houden met allerlei zaken die in Europa verplicht zijn om bij je te hebben. Veiligheidshesjes voor alle inzittenden en een gevarendriehoek liggen ondertussen wel standaard in de auto, maar in sommige landen zijn bijvoorbeeld ook een verbandtrommel of brandblusser verplicht. Doorkruis je meerdere landen op weg naar je vakantiebestemming, check dan per land wat nodig is. Een handig overzicht vind je op deze pagina, van waaruit je naar de informatie per land kunt doorklikken om een compleet beeld te krijgen.

Ducttape, tiewraps en mondkapjes

Tot slot nog een ervaringstip: mocht er een klein plekje over zijn, dan kan het geen kwaad om naast alle nuttige, leuke en noodzakelijke spullen ook een rol ducttape, tiewraps in verschillende maten en een multitool-zakmes (of een Zwitserse versie) mee te nemen. Hiermee kun je kleine noodreparaties uitvoeren. Bijvoorbeeld een bumper tijdelijk goed vastzetten na een ontmoeting met een klein, onzichtbaar paaltje. Of je wandelschoen snel repareren wanneer de zolen je wandelgedrag niet kunnen bijhouden. En oh ja, heel actueel: vergeet de mondkapjes niet.