Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

BE rijbewijs kosten

Overzicht van aanhanger rijbewijs kosten

Wil jij op pad met auto én aanhangwagen? Dan heb je in sommige gevallen een BE rijbewijs nodig. Een rijbewijs BE is verplicht wanneer de aanhanger meer dan 750 kilo weegt (leeggewicht + laadvermogen) en als de auto samen met de aanhanger meer dan 3500 kilo weegt. Hieronder delen we een handig overzicht zodat jij een indicatie hebt van de aanhanger rijbewijs kosten.

Kosten aanhanger rijbewijs: rijlessen

Vanaf 18 jaar kun je beginnen met rijles voor de auto met aanhangwagen. En daarnaast moet je natuurlijk al in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Het aantal rijlessen die je nodig gaat hebben is erg verschillend per persoon. Tijdens een proefles bij de ANWB schatten we het aantal rijlessen in en maken we samen met jou een lesadvies op maat. Zo kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een eendaagse opleiding, of dat meer lessen noodzakelijk zijn. Benieuwd bij welke rijschool bij jou in de buurt jij het BE rijbewijs kan halen? 

BE rijbewijs praktijkexamen

Onder je BE rijbewijs kosten valt ook het praktijkexamen bij het CBR. De kosten zijn op dit moment bij het CBR € 326,25- euro. Bij onze ANWB eendaagse opleiding voor het BE rijbewijs zijn deze kosten voor het praktijkexamen inbegrepen in de pakketprijs.

Aanhanger rijbewijs kosten: theorie?

Goed nieuws, voor het BE rijbewijs heb je geen apart theoriecertificaat nodig. In dit geval voldoet het theoriecertificaat wat je tijdens het rijbewijs B hebt gehaald. Het onderdeel theorie zorgt dus niet voor extra aanhanger rijbewijs kosten.

Gezondheidsverklaring

Tot slot moet je bij het CBR een Gezondheidsverklaring invullen voordat je op mag voor het praktijkexamen. Deze Gezondheidsverklaring vul je online in bij het CBR. De Gezondheidsverklaring bevat vragen die je rijgeschiktheid beoordelen, hiervoor betaal je online € 41,50.

Voorbeeld berekening BE rijbewijs kosten

Gezien wij een opleiding op maat samenstellen kunnen wij je niet direct een concrete prijs geven voor het behalen van het BE rijbewijs. Wel heb je in de meeste gevallen te maken met een proefles, een Gezondheidsverklaring, het praktijkexamen en een aantal rijlessen. Ook is in plaats van deze losse elementen een eendaagse opleiding mogelijk inclusief praktijkexamen. Zo ben je voor een vaste prijs helemaal klaar voor het BE rijbewijs!

Rijden met een aanhanger tips

Hoe hard mag je met een aanhanger? En hoe werkt achteruit rijden met een aanhanger? We geven je 4 handige tips voor rijden met een aanhanger.

Lees hier de tips om te rijden met een aanhanger

 

Vind een rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.