Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autorijles in Amsterdam

Leer veilig autorijden in de drukke stad Amsterdam naast de beste rijcoaches! Dankzij de rijlessen vind jij straks zelfverzekerd jouw weg in alledaagse én complexe verkeerssituaties: rijden met trams in het verkeer, veilig navigeren door de binnenstad en op de drukke A10 ringweg.

Hoe ziet mijn rijopleiding eruit?

Alle rijscholen volgen onze unieke lesmethode. Zij volgen hiermee de volgende stappen: 

Proefles:

Je start altijd met een proefles waarbij je aan de hand van jouw skills een lesadvies krijgt. De proefles kost 35 euro (gratis bij minimaal 20 lesuren).

Lesadvies:

We adviseren hoeveel lessen je nodig hebt en wat je rijopleiding gaat kosten. Je kunt ook alvast onze pakketten bekijken. Tijdens het adviesgesprek vertellen we ook wanneer je kunt starten en met welke rijcoach je waarschijnlijk goed klikt!

De lessen aan de hand van het praktijkboek:

Je volgt jouw rijlessen volgens de vier modules in het praktijkboek. Voertuigbediening- en beheersing, eenvoudige verkeerssituaties, complexe verkeerssituaties en veilige en verantwoordelijke verkeersdeelname.

Jouw vorderingen bijhouden:

Met behulp van de digitale vorderingenkaart kun je zien hoe jouw rijopleiding verloopt, wat de doelstelling van elke les is en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de volgende les.

Tussentijdse evaluatie:

Na de eerste modules vindt er een evaluatie plaats. Het kan zijn dat je een Tussentijdse Toets hebt bij het CBR, maar er zijn ook vestigingen die collega instructeurs vragen om een les mee te rijden om feedback te geven. 

Garanties:

Als je een pakket van 40 lesuren hebt gekocht, kun je in aanmerking komen voor examengarantie. In dat geval betalen wij jouw herexamen als je de eerste keer niet slaagt. Daarnaast is lesgeld wat vooraf is betaald altijd verzekerd door de ANWB. 

 

Wanneer kan ik starten in Amsterdam?

In drukke periodes hebben we te maken met wachttijden op de rijschool en bij het CBR. Wil je weten wanneer je aan de slag kunt in Amsterdam? Stuur ons dan een Whatsapp.

De actuele landelijke wachttijd voor een praktijkexamen bij het CBR vind je hier

De proefles 

  • Locatie: onze vestiging vlakbij Amsterdam Sloterdijk 
  • Duur: 1,5 uur (inclusief adviesgesprek)
  • Kosten: 35 euro (gratis als je minstens 20 lesuren koopt). Je krijgt een 2-jarig cadeaulidmaatschap van ANWB erbij t.w.v. €31,-!
  • Overig:
    • Op de datum van de proefles moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn.
    • Als je nog geen 18 jaar bent, adviseren we je om een ouder of voogd mee te nemen naar de proefles. 

Het theorie-examen

Een belangrijk en noodzakelijk onderdeel van je autorijopleiding is het theorie-examen. Uiteraard helpen we je graag met de voorbereiding voor dit examen. Hier vind je alle informatie over theorie.