Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Rijcoach Academy

Word Rijinstructeur bij de grootste rijschool van Nederland en profiteer van vele voordelen, inclusief baangarantie.

Word Rijcoach 

Rijcoach Academy

Verzekerd van een baan als Rijinstructeur of Rijinstructrice bij ANWB Rijopleiding

Wil jij graag leerlingen plezierig, veilig en professioneel op weg helpen en werken voor de grootste rijopleider van Nederland? En ben je gek op autorijden? Dan is de Rijcoach Academy echt iets voor jou.

Hoe word je Rijinstructeur? 

Bij de Rijcoach Academy leiden we je op tot Rijinstructeur of Rijinstructrice voor rijbewijs B, wat tevens de basis en wettelijke opleiding is voor alle andere instructeursopleidingen. Wanneer je slaagt ontvang je het WRM certificaat (Wet Rijonderricht Motorvoertuigen), waarmee bevoegd bent 5 jaar les te geven.

Om les te mogen blijven geven is het belangrijk WRM-bijscholing te volgen, zo blijft je WRM-pas geldig. Dit doe je bij het IBKI, zij ontwikkelen theorie- en praktijkexamens voor de mobiliteitsbranche en voeren deze uit. Tevens heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een uitgebreide uitleg over de opleiding vind je bij: De opleiding. 

Waarom Rijcoach? 

Wij zijn er van overtuigd dat je in de lesauto geen instructies geeft die de leerling klakkeloos moet opvolgen, maar dat je de leerling op de juiste manier coacht naar zijn of haar rijbewijs. Daarom ben je bij ons een Rijcoach en geen Rijinstructeur of Rijinstructrice.

Opleidinglocaties en startdata

De opleiding

De opleiding bestaat uit 3 fases met als doel het WRM-certificaat oftwel je instructeursdiploma. Houd er rekening mee dat de opleiding ongeveer 3 tot 9 maanden in beslag neemt. Het is mogelijk de opleiding binnen 3 maanden te behalen, maar u kunt er ook voor kiezen er langer over te doen. Uiteraard is jouw eigen motivatie en inzet hierin leidend. Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden voor het volgen van de opleiding. Bespreek de mogelijkheden met de Rijschool in jouw regio. 

Het WRM certificaat al in je bezit?

Heb jij het WRM certificaat al in je bezit, dan kun je direct bij ons starten als Rijinstructeur of als zelfstandige. Bekijk de mogelijkheden hier. 

Wat zijn de kosten?

Iedere leerling lest op zijn eigen manier en daarom baseren wij het aantal lessen en de bijbehorende kosten ook per individu. En dat is niet anders bij de Rijcoach Academy. Door onze persoonlijke begeleiding en op maat gemaakt lespakket, kunnen wij precies bieden wat jij nodig hebt. De complete opleiding kost €5.500 en is BTW vrij. Waarbij het (deels) mee financieren van de opleiding of een op maat gemaakt pakket tot de mogelijkheden behoort. Met als ultiem voordeel: Baangarantie! ANWB Rijopleiding werkt samen met het UWV. Mocht je momenteel een ww-uitkering hebben bespreek dan de mogelijkheden met jouw adviseur van het UWV

Over ANWB Rijopleiding

ANWB Rijopleiding is een 100% dochter onderneming van ANWB en met 53 vestigingen en meer dan 500 Rijinstructeur of Rijinstructrice  de grootste rijopleider van Nederland. Innovatie, betrouwbaarheid en rijplezier voor het leven staan bij onze formule centraal. Ben je nog niet overtuigd en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of meld je aan bij één van onze opleidingslocaties, dan nemen wij contact op met jou. 

Rijinstructeur worden

Heb jij je WRM certificaat al in bezit? Dan kan jij direct bij de ANWB aan de slag!
  • Start als zelfstandige bij een ANWB Rijschool in jouw regio
  • Of ga aan de slag in loondienst en ontvang direct een dienstverband van 1 jaar
  • ANWB hanteert een startsalaris tussen de € 2.100 en € 2.300,- met doorgroeipotentie
  • Word Rijinstructeur bij de grootste rijopleider van Nederland

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Ben je nog niet uitgeleerd en wil je doorleren naar RIS-instructeur en het certificaat behalen?
  • Start nu nog bij één van de vele ANWB Academy’s in Nederland en behaal jouw RIS certificaat!
  • Word uniek als Rijinstructeur en blijf jezelf ontwikkelen!
  • Help leerlingen snel en succesvol richting hun examen!

Stageplek als Rijinstructeur

Heb jij de opleiding tot rijinstructeur bijna afgerond en zoek je een stage plek?
  • Begin jouw stage mét baangarantie bij de ANWB; zo krijg je bij vele rijscholen direct een arbeidscontract van 1 jaar!
  • 40 uur praktijkervaring op doen
  • Word begeleid door ervaren ANWB Rijinstructeur!

ANWB Rijopleiding bestaat 25 jaar

Over de ANWB Rijopleiding Wij zijn lid van de Nederlandse Franchisevereniging.

De ANWB Rijopleiding is opgericht in 1997 en gevestigd in Den Haag. We zijn een dochteronderneming van de ANWB met vestigingen gerund door franchisers.