Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Rijopleiding bestaat 25 jaar!

Dit jaar bestaan we als ANWB Rijopleiding 25 jaar, maar als onderdeel van ANWB werken we al bijna een eeuw aan verkeerseducatie in Nederland. In de afgelopen 25 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste rijopleiding van Nederland. Op meer dan 50 verschillende vestigingen wordt er dagelijks keihard gewerkt om al onze leerlingen de beste en leukste rijlessen te geven.

1927: Oprichting CBR

Al sinds de oprichting van ANWB zetten we ons volop in voor de verkeersveiligheid in Nederland. Zo hebben we in 1920 al overal in het land lezingen gehouden over de verkeersregels en verkeersveiligheid aan onderwijzend personeel en oudercommissies. Hiermee stonden we als ANWB dan ook in 1927 aan de wieg van het rijbewijs, het CBR en VVN (Verbond van Verenigingen voor Veilig Verkeer).

1946: ANWB erkende rijscholen

Na het opzetten van het fundament rondom veilig rijden zijn we als ons  blijven inzetten voor een goede kwaliteit van rijscholen. Al sinds 1946 werden in Nederland rijscholen die voldeden aan kwaliteitseisen ANWB erkende rijscholen. Rijscholen met deze erkenning hadden een landelijk slagingspercentage van 63,5% ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 35,4%.

1997: Oprichting ANWB Rijopleiding

In 1997 werd ANWB Rijopleiding officieel opgericht. Na bijna 80 jaar werken aan de kwaliteit van rijopleidingen hebben we de stap gezet om rijlessen  te gaan geven. Franchisenemers door heel het land geven vandaag de dag jaarlijks rijlessen aan meer dan 10.000 leerlingen. Daarbij streven we naar het behalen van een zo hoog mogelijk slagingspercentage en klanttevredenheid.

2002: Introductie rijles in een simulator

In de afgelopen 25 jaar is het werken aan kwaliteit een continue proces. Zo hebben we in 2002 rijles in een simulator geïntroduceerd waarmee, met name in steden met een hoge verkeersintensiteit, een veilige basis wordt gelegd om de straat op te gaan met een lesauto. Ook met de introductie van tevreden.nl zeven jaar geleden werd een nieuwe norm neergezet wanneer het gaat om klanttevredenheid. 

2022: 25 jarig jubileum

Inmiddels bestaan we als ANWB Rijopleiding 25 jaar en zijn we hard op weg om verder te groeien. Daarnaast blijven we op zoek naar manieren om onze Unieke Lesmethode te blijven verbeteren met de nieuwste technologieën! groei je met ons mee? Lees dan snel meer over onze Rijcoach Academy. Volg de laatste ontwikkelingen via onze social media kanalen.